ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία για τη σύμβαση

Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις στον ΟΑΣΑ

Από τα κινητά, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις «έξυπνες» στάσεις που θα τοποθετηθούν στο δίκτυο του ΟΑΣΑ, θα μπορούν να ενημερώνονται μετά το 2016 οι επιβάτες των λεωφορείων και των τρόλεϊ  σε πόση ώρα θα περάσει το μέσο που περιμένουν.

Η δημοπράτηση του έργου της Τηλεματικής Αστικών Συγκοινωνιών μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) βρίσκεται πια σε τελικό στάδιο. Το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ ανακήρυξε και επίσημα ανάδοχο του έργου την ένωση εταιρειών Intrasoft International - Intrakat.

Αυτό που απομένει τώρα είναι η επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού καθώς και η προετοιμασία για τη σύμβαση. Αν όλα κυλήσουν ομαλά τα έργα που θα δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να ενημερώνονται σε πόση ώρα καταφθάνει το λεωφορείο, από τις «έξυπνες» στάσεις αλλά και μέσω υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν το 2016.

Η δημοπράτηση του έργου έχει ξεκινήσει το 2012 και περιλαμβάνει τη μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για τις Οδικές Συγκοινωνίες για συνολικό διάστημα 12 ετών.

Το σύστημα της τηλεματικής εφαρμόζεται από τον αντίστοιχο οργανισμό συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από το 2008.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.