ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με τη χρήση νέων τεχνολογιών

Ίντερνετ σε όλο το πλανήτη μέσω Facebook

Το φιλόδοξο σχέδιό, να παρέχει διαδικτυακή σύνδεση στα δύο τρίτα του πλανήτη που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, γνωστοποίησε η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον ιδρυτή του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το νέο εγχείρημα του Facebook, πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση δορυφόρων ακτίνων λέιζερ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Όλα αυτά πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία  προκειμένου να επιτευχθεί η προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ήδη, το facebook έχουν συνάψει συμφωνίες με εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε Φιλιππίνες και Παραγουάη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στις συγκεκριμένες χώρες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Google είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση ειδικών μπαλονιών. Στόχος τόσο του facebook όσο και της google είναι να αυξήσουν τους χρήστες τους σε περιοχές αναπτυσσόμενων χωρών που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

«Θα συνεχίσουμε δυναμικά στον ίδιο δρόμο, συνάπτοντας αντίστοιχες συμφωνίες, ωστόσο ο στόχος παροχής διαδικτυακής σύνδεσης σε όλο τον κόσμο απαιτεί και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών» ανέφερε σε μήνυμά του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Προκειμένου να επιτύχει το φιλόδοξο σχέδιό του το Facebook εγκαινίασε το Connectivity Lab, ένα «εργαστήριο» ερευνών στο οποίο θα απασχολούνται ειδικοί στην αεροναυπηγική και στις νέες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, το facebook προσέλαβε μια ομάδα πέντε ατόμων από την βρετανική εταιρεία Ascenta, η οποία κατασκεύασε το Zephyr, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατέχει το ρεκόρ πτήσης στηριζόμενο αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.