ΕΛΛΑΔΑ

Επτά μήνες απλήρωτοι

Αλυσοδέθηκαν και φιμώθηκαν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», οι οποίοι παραμένουν επί επτά μήνες απλήρωτοι.

Οι απελπισμένοι απεργοί αλυσοδέθηκαν και έκλεισαν με ταινίες τα στόματά τους σε μια συμβολική κίνηση για να δείξουν την ομηρία στην οποία βρίσκονται και δεν έχουν λόγο για ό,τι συμβαίνει.

Αυτήν την ώρα οι απεργοί κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και λόγω της κινητοποίησής τους έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν τη συνδικαλιστική κάλυψη της ΠΟΕ - ΟΤΑ, διεκδικούν:

1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

2. Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.

3. Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.

4. Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.