ΕΛΛΑΔΑ

Σώθηκαν οι υπάλληλοι

Απορριμματοφόρο έμεινε κρεμασμένο στο κενό για 8,5 ώρες

Ένα ανεξήγητο ατύχημα έγινε χθες στο χώρο στάθμευσης Μυλοπόταμου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, μ' ένα απορριμματοφόρο του Δήμου, που από λάθος χειρισμό γκρέμισε τοιχίο αντιστήριξης και βγήκε το κουβούκλιο στο κενό, όπου υπήρχαν βράχια σε βάθος περίπου 4 μέτρων.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης, όλα έγιναν στις 10 το πρωί, όταν το απορριμματοφόρο, πήγε στην πλατεία (χώρος στάθμευσης) Μυλοπόταμου, για να κάνει αποκομιδή τριών κάδων απορριμμάτων. Το απορριμματοφόρο προσέγγισε το χώρο στάθμευσης και οι εργάτες έκαναν αποκομιδή των τριών κάδων και στη συνέχεια μπήκαν στο φορτηγό αυτοκίνητο, για να φύγουν.

«Το απορριμματοφόρο, επιχείρησε να κάνει στροφή, για να φύγει με την όπισθεν, καθώς τα σταθμευμένα αυτοκίνητα δεν επέτρεπαν την επί τόπου στροφή, αλλά, ενώ έκανε μανούβρα και πηγαίνοντας μπροστά για να επιχειρήσει την στροφή με την όπισθεν, φαίνεται ότι δεν έπιασαν τα φρένα, με αποτέλεσμα, να φύγει μπροστά, να γκρεμίσει ένα τοιχίο αντιστήριξης που υπάρχει για λόγους ασφάλειας και να καταλήξει στο κενό η καμπίνα, σε ύψος περίπου 4 μέτρων από βράχια που υπάρχον στο σημείο», δήλωσε στο magnesianews.gr ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου.

Ευτυχώς, οι τρεις άνδρες που βρισκόταν στο απορριμματοφόρο κατάφεραν να βγουν από την καμπίνα και το όχημα παρέμεινε «κρεμασμένο» επί οκτώμισι ώρες, καθώς πήγε γερανός από το Βόλο, που το τράβηξε, στο χώρο στάθμευσης στις 6.30 το απόγευμα.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το απορριμματοφόρο αν και παλιό (κατασκευής 1998) είχε συντηρηθεί προ μιας εβδομάδας περίπου και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα και απέδωσε το ατύχημα σε αδράνεια του οδηγού και στο γεγονός ότι δεν σκέφτηκε, πάνω στον πανικό του, να τραβήξει το χειρόφρενο, που είναι ανεξάρτητο σύστημα πέδησης, ώστε να σταματήσει το φορτηγό έγκαιρα.

Πηγές: Magnesianews.gr, thessalianews.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν φέρω καμία ευθύνη, ούτε αδράνησα» 2014-04-16 – 18:10:49«Δεν φέρω καμία ευθύνη, ούτε αδράνησα»
  Απαντά ο οδηγός του απορριμματοφόρου στο Μυλοπόταμο στους ισχυρισμούς του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου

  Εύλογα παράπονα και διαμαρτυρίες στον οδηγό του απορριμματοφόρου που προχθές «κρεμάστηκε» στο Μυλοπότομο, προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του δημάρχου Γ. Αντώνογλου ότι «το ατύχημα οφείλεται σε αδράνεια του οδηγού».

  Ο κ. Γιάννης Βελαλής, έμπειρος οδηγός σε απορριμματοφόρα και φορτηγά, χθες υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με κατηγορηματικό τρόπο ότι, όχι μόνο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το προχθεσινό ατύχημα αλλά με τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε συνέβαλλε ώστε να μην υπάρξουν άλλα παρατράγουδα.

  Ζήτησε παράλληλα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να σταματήσει η κατασυκοφάντηση του από την πλευρά του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

  Σύμφωνα με τον κ. Βελαλή, που έχει εμπειρία 25 ετών, ο ίδιος δεν έχει προκαλέσει ποτέ το παραμικρό ατύχημα και είναι άδικο να τον συκοφαντούν για ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. «Δεν φέρω ουδεμία ευθύνη και δεν οφείλεται το ατύχημα στην αδράνειά μου -όπως δήλωσε ο δήμαρχος- αλλά αντίθετα εξαιτίας την άμεσης αντίδρασης (χειρόφρενο) δεν συνέβησαν τα χειρότερα» επισήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά ιδιαίτερα φορτισμένος για το συμβάν.

  Οπως είναι γνωστό προχθές στην περιοχή του Μυλοπόταμου, μόλις είχε ολοκληρωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους στο χώρο στάθμευσης, στην προσπάθεια αναστροφής του οχήματος, λόγω της στενότητας του χώρου, το όχημα χτύπησε πάνω στο τοιχίο αντιστήριξης με αποτέλεσμα το απορριμματοφόρο να βρεθεί κυριολεκτικά στον «αέρα» με τις δύο μπροστινές ρόδες …να αιωρούνται στο κενό.

  Ο οδηγός του απορριμματοφόρου στην προσπάθειά του να «κρατήσει» το όχημα, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, ευτυχώς τράβηξε έγκαιρα το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα να αποτραπούν τα χειρότερα και ενώ μέσα στο φορτηγό, εκτός από τον ίδιο επέβαιναν ακόμη δύο δημοτικοί υπάλληλοι.

  Το πλήρωμα του απορριμματοφόρου στάθηκε τυχερό, καθώς τη στιγμή του συμβάντος, αθηναϊκό τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στο σημείο μαζί με αναρριχητές, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, απεγκλωβίζοντας τα τρία άτομα ενώ το απορριμματοφόρο επανέφερε στο οδόστρωμα γερανός.

  Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.