ΕΛΛΑΔΑ
Απεγνωσμένος άνεργος
«Βρείτε μου δουλειά, αλλιώς θα πουλήσω το νεφρό μου»
Όλο και περισσότερες τραγικές ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνουν οι Έλληνες οδηγεί κάποιους στην πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους, να πουλήσουν αντί αμοιβής ένα ζωτικό τους όργανο! Και μάλιστα καταφεύγουν σε... ντετέκτιβ για να τους βρουν αγοραστές!
«Είμαι σε δύσκολη κατάσταση και επιθυμώ να πουλήσω το νεφρό μου. Στην τιμή των 100.000 ευρώ... Δεν γίνεται διαφορετικά, θα μου τα πάρουν όλα και δεν το θέλω... Σας παρακαλώ να μιλήσουμε για τα περαιτέρω... Επείγον» είναι η αγγελία απόγνωσης που έστειλε ένας οικογενειάρχης στον ντετέκτιβ Νίκο Πελεκάση ζητώντας τη βοήθειά του για να εξασφαλίσει τα προς το ζην στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων!
Δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός άνεργος στη χώρα που ψάχνει υποψήφιο αγοραστή για να πουλήσει κάποιο όργανό του. Τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότεροι άνεργοι χτυπούν την πόρτα των ιδιωτικών ερευνητών αναθέτοντάς τους το ανατριχιαστικό έργο να τους βρουν υποψήφιους αγοραστές. Τα emails που στέλνουν οι υποψήφιοι πωλητές στους ντετέκτιβ λυγίζουν ακόμη και τον πιο ψύχραιμο.
«Με λένε Δημήτρη και είμαι 32 χρόνων, άνεργος. Πουθενά δεν βρίσκω δουλειά και είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση... Και μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να πουλήσω το νεφρό μου, μιας και δεν μπορώ να βρω άλλη λύση...» αναφέρει ένα από αυτά.
Σε ακόμη ένα δραματικό email, ένας 54χρονος προσφέρει νεφρό ή εναλλακτικά μυελό για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την οικογένειά του και τον 16χρονο μοναχογιό του: «Οσες προσπάθειες και αν έκανα για να βρω μια οποιαδήποτε δουλειά, έπεσαν στο κενό. Αυτό που ζητώ από εσάς είναι να με βοηθήσετε να βρω συμβατό δότη όσο γίνεται πιο σύντομα, με την προϋπόθεση ότι η αμοιβή σας θα σας καταβληθεί μόλις εισπράξω κι εγώ τα χρήματα του νεφρού....» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Την πόρτα μας περνούν καθημερινά άνεργοι κάθε ηλικίας και μας ζητούν να τους βρούμε εργασία. Και το τρομακτικό είναι ότι δεχόμαστε και πολλά emails από ανθρώπους απελπισμένους που θέλουν να πουλήσουν το νεφρό τους και άλλα όργανα του σώματός τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο ντετέκτιβ Νίκος Πελεκάσης και προσθέτει:«Οι περισσότεροι είναι άνεργοι με παιδιά και σε απελπιστική κατάσταση. Φυσικά τους εξηγούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι...» ξεκαθαρίζει. «Είμαστε κάθετοι απέναντί τους ότι δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τέτοιες υποθέσεις. Ωστόσο τους συμπαραστεκόμαστε και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, όταν ήρθε στο γραφείο μου ένας νεαρός και μου ζήτησε να του βρω υποψήφιο αγοραστή για το νεφρό του, με πολλή κουβέντα κατάφερα να τον αποτρέψω. Να του βγάλω από το μυαλό αυτή την ιδέα. Μάλιστα τον βοήθησα να βρει δουλειά και λύση στο αδιέξοδό του» τονίζει και καταλήγει: «Το γεγονός αυτό είναι θλιβερό και πρέπει να μας προβληματίζει όλους».
Από την εφημερίδα Espresso

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...
1 αναγνώστες σχολίασαν
Συμμετοχή στην συζήτησηΘέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό, όργανα του σώματος ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας ή τα όργανα του σώματος; Αναζητείτε μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής κατάρρευσης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε ένα καλό χρηματικό ποσό $500.000 USD για το νεφρό σας. Ονομάζομαι γιατρός Maxwell και είμαι Νευρολόγος και ιατρικός σύμβουλος στα Νοσοκομεία Bill Roth. Το Νοσοκομείο μας ειδικεύεται στη Χειρουργική Νεφρού και επίσης ασχολείται με την αγορά και μεταμόσχευση νεφρών με ζωντανό και αντίστοιχο δότη. Βρισκόμαστε στην Ινδία, ΗΠΑ και χρειάζονται μόνο σοβαρά άτομα.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρό ή
Organ’s παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο και μέσω email.
Email: [email protected]
Αριθμός Whatsapp: +31648670212
Viber: +31648670212
Τις καλύτερες ευχές
Επικεφαλής Συμβούλων Intl.
Δρ Maxwell C.