ΥΓΕΙΑ

Θέλετε πιο δυνατό οργασμό;

Γνωρίστε την «ορμόνη του έρωτα»

Μια έξτρα δόση από μια ορμόνη που παράγει φυσικά ο οργανισμός, αυξάνει τις πιθανότητες να νιώσετε τον πιο δυνατό οργασμό της ζωής σας, σύμφωνα με έρευνα Γερμανών επιστημόνων.

Το μυστικό κρύβεται στην οξυτοκίνη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η «ορμόνη του έρωτα», παράγεται στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και αποθηκεύεται στην υπόφυση, όπως διαβάζουμε στο onmed.gr.

Ο οργανισμός μας, εκτός από την ώρα της σεξουαλικής πράξης, την απελευθερώνει σε μεγάλες ποσότητες κυρίως κατά τη διάρκεια του τοκετού στις γυναίκες και πιστεύεται ότι συμβάλλει στην άμεση ψυχική σύνδεση της μητέρας με το βρέφος.

Σε μικρότερες ποσότητες απελευθερώνεται όταν το μωρό ερεθίζει τις θηλές της μητέρας για να θηλάσει και βοηθάει στην παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Στην περίπτωση του σεξ ωστόσο, οι επιστήμονες στην Ιατρική Σχολή του Ανόβερου στη Γερμανία βρήκαν ότι η ίδια ουσία, η οξυτοκίνη, αυξάνει σεξουαλική ικανοποίηση κατά τον οργασμό, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.

Για τον σκοπό της έρευνας, οι επιστήμονες έδωσαν μια έξτρα δόση οξυτοκίνης με τη μορφή σπρέι σε μερικά από τα συνολικά 29 ζευγάρια που συμμετείχαν στην διαδικασία, ενώ στα υπόλοιπα χορηγήθηκε ένα placebo.

Ύστερα από την σεξουαλική επαφή τα ζευγάρια συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε την εμπειρία τους αυτή και τα συναισθήματά τους προς τον/την σύντροφό τους μετά την πράξη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που είχαν πάρει την έξτρα δόση οξυτοκίνης, ένιωσαν πιο δυνατούς οργασμούς, ενώ ήταν είχαν και μεγαλύτερο αίσθημα ικανοποίησης μετά την σεξουαλική πράξη.

Ωστόσο, οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι η επίδραση της οξυτοκίνης αν και καταγεγραμμένη, δεν ήταν τόσο σημαντική, ενώ δεν παίζει ρόλο στην σεξουαλική επιθυμία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.