ΕΛΛΑΔΑ

Έκανε «δήλωση αντίθεσης» και δεν πληρώνει 35.000 ευρώ

Η εφορία δέσμευσε τον λογαριασμό του Νότη Σφακιανάκη

Όταν το 2011 με απόφαση της κυβέρνησης καθιερώθηκε το Έκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ, ο Νότης Σφακιανιάκης κήρυξε τη δική του επανάσταση και εντάχθηκε στο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Αποφάσισε λοιπόν να μην πληρώσει το φόρο που αντιστοιχεί στην εντυπωσιακή βίλα που διαθέτει στη Βάρκιζα. Έδωσε επίσης εντολή στο λογιστή του να μην πληρώσει το φόρο αλληλεγγύης που του αναλογούσε, αλλά ούτε και τις έκτακτες εισφορές.

Πριν από δέκα μέρες η σύζυγός του Κίλι πήγε στην τράπεζα για να πραγματοποιήσει μία συναλλαγή. Από το γκισέ ενημερώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του συζύγου της είχε δεσμευτεί λόγω οφειλής στην Εφορία. Σύμφωνα με το Νότη Σφακιανάκη ανέρχεται σε 35.00 ευρώ περίπου. «Το χαράτσι ερχόταν μέσω της ΔΕΗ, τώρα όμως έχει φτάσει στην εφορία. Και η Εφορία μπορεί έτσι, αντισυνταγματικά, να σου δεσμεύσει το λογαριασμό σου για τα έκτακτα χρήματα που ζητάει, να σου τα πάρει, χωρίς να τα οφείλεις, κάτι που συνεπάγεται φασισμό» δηλώνει.

Όπως δηλώνουν στο «Πρώτο Θέμα» οι λογιστές του, Ανδρέας και Νίκος Κιλιμάτος, έχει υποβάλει στην Εφορία «δήλωση αντίθεσης» σύμφωνα με την οποία αρνείται να πληρώσει, όχι επειδή αδυνατεί οικονομικά, αλλά γιατί αποτελεί συνειδητή επιλογή του. «Ο κ. Σφακιανάκης δεν οφείλει κανένα φόρο βάσει φορολογικής νομοθεσίας» λένε μεταξύ άλλων οι λογιστές του.

Ο τραγουδιστής υποστηρίζει ότι το τελευταίο χτύπημα από την Εφορία είναι αποτέλεσμα της στοχοποίησής του από το σύστημα, το οποίος εκείνος πολεμά και ενοχλεί με τις δηλώσεις του.

Όπως δηλώνουν οι λογιστές του, ο νόμος τους καλύπτει με τη «δήλωση αντίθεσης» που καταθέτουν κάθε χρόνο όσο και αν η εγκυρότητά της αμφισβητείται από άλλους συναδέλφους του. «Είμαι στο στόχαστρο του παρακράτους» δηλώνει ο κ. Σφακιανάκης. Στο παρελθόν είχε επίσης κατασχεθεί το πολυτελές αυτοκίνητό του καθώς έφερε ξένες πινακίδες.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. James Bond 20:22 19/04/2014

  Πλήρωνε κορόιδο για να έχει «αντίθεση» ο Νότης. Του τα πλήρωσες μαύρα μια φορά στο μαγαζί, κάνει και τον έξυπνο τώρα. Κι όταν εμένα η εισφορά ήταν 500 ευρώ και του Notis 35.000 φυσικά καταλαβαίνουμε γιατί στηρίζει το «Δεν Πληρώνω» και έχει «αντίθεση». Ούστρε. Όλοι όσο το στήριζαν ήταν αυτοί που κυρίως είχαν συμφέρον να μην πληρώσουν, όχι όσοι δεν μπορούσαν. Έτσι κορόιδο πλήρωνε εσύ τα σπασμένα για να περνάει ο Νότης με την τζιπάρα του με τις κόκκινες πινακίδες από τα διόδια κορνάροντας και πανηγυρίζοντας που σε φτύνει άλλη μία φορά γιατί είσαι νόμιμος κι αυτός λαμόγιο.

  • Paulos 23:59 21/04/2014

   Από ποτε ρε φιλε είναι νόμιμος ένας που πληρώνει κάτι που δεν χρωστά,k επίσης από ποτε είναι λαμόγιο κάποιος που δεν πληρώνει ότι δεν χρωστά?όχι επειδή δεν τα έχουμε να τα βάλουμε k με όλους!ημείς είμαστε οι μαλακες που πληρώνουμε κάτι που ΔΕΝ χρωστάμε! από φόβο!ας το παραδεχτούμε!εκείνος ότι χρωστά το πληρώνει εσύ,εγώ k όλοι μας φταίμε αν δεν ζητάμε αποδείξει οπουδήποτε k αν πηγαίνουμε!!

 2. Ό Νότης έχει απόλυτα δίκιο,απλά όλοι εμείς που πληρώσαμε το παράλογο χαράτσι της Δ.Ε.Η. δεν είχαμε το θάρρος να πούμε όχι στην πληρωμή του.Είναι κάτι που δεν το οφείλουμε,καλά να πληρώνουμε αυτά που μόνοι μας χρωστάμε αλλά να πληρώνουμε τις τρύπες του Δημοσίου επειδή κάποιοι το έκλεβαν όλα αυτά τα χρόνια πάει πολύ.Όπως είχε πεί παλιότερα ο Νότης τον οποίο σεβόμαστε σαν καλιτέχνη και σαν άνθρωπο,στην Ελλάδα έχουμε οικονομικό πόλεμο από την φορολογία και την λαθρομετανάστευση.Σε εξουθενώνουν πρώτα οικονομικά και σε γεμίζουν προβλήματα με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι διαλύουν την Ελληνική κοινωνία,την κουλτούρα τα ήθη και τα εθιμά μας.Μακάρι να ήταν και άλλοι τραγουδιστές σαν και αυτόν που το παίζουν αντιρατσιστές για να έχουν τους μετανάστες δούλους ή κηπουρούς στα σπίτια τους.
  Καλή Ανάσταση.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.