ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εναγκαλισμοί με την ακροδεξία»

Νέα επίθεση Μπόλαρη σε Πατουλίδου-Τζιτζικώστα για τη Χρυσή Αυγή

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, με την παράταξη «Συμμετέχω», επιτίθεται εκ νέου στην υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, με την παράταξη «Αλληλεγγύη», Βούλα Πατουλίδου, για παλαιότερες δηλώσεις της σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και στον επικεφαλής της παράταξης, Απόστολο Τζιτζικώστα, για συμπεριφορές του.

Ο κ. Μπόλαρης κάνει λόγο για «παιχνίδια με τη Δημοκρατία» και «εναγκαλισμούς με την ακροδεξιά».

Σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «είναι θλιβερό, ειδικά σήμερα, νέοι άνθρωποι που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, να προσεγγίζουν θέματα δημοκρατίας με ελαφρότητα ή ευκαιριακή σκοπιμότητα» και προσθέτει: «Θυμίζουμε ότι:

• Μετά την σύλληψη και προφυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στα τέλη Σεπτεμβρίου, ζητήσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την ρητή και απερίφραστη καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής. Ο κύριος Τζιτζικώστας αρνήθηκε.

• Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο ίδιος σε αντίθεση με τους άλλους περιφερειάρχες, όχι μόνο προσκάλεσε την Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις για το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και προκάλεσε εξομοιώνοντας την Χρυσή Αυγή με κοινοβουλευτικό κόμμα.

• Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, την χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης κα Βούλα Πατουλίδου. Μόνο που η κα Πατουλίδου, στις 24-2-2014, σε κοινή εμφάνισή της με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών Ηλία Κασιδιάρη, έθεσε σε αμφισβήτηση την ιστορική προσωπική της παρακαταθήκη, τοποθετούμενη υπέρ του φιλοναζιστικού σχήματος.

Επειδή, με την δημοκρατία δεν παίζουμε, ιδιαίτερα σήμερα, είναι κρίσιμο να γνωρίζουν οι πολίτες που καλούνται να επιλέξουν στις εκλογές, να γνωρίζουν τις επιλογές του κ. Τζιτζικώστα , ο οποίος κατά τ' άλλα εμφανίζεται ως ανεξάρτητος. Τα παιχνίδια με την δημοκρατία δεν είναι αστειότητες, ειδικά όταν κρύβουν επικίνδυνες σκοπιμότητες, όπως αποδεικνύεται από τέτοιου είδους εναγκαλισμούς με την ακροδεξιά. Οι πολίτες έχουν και κρίση και μνήμη».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Λ.Π 4:28 16/04/2014

    Τα αναβολικά βλάπτουν σοβαρά τα εγκεφαλικά κύτταρα στο διηνεκές.
    Καημένη Βούλα που κατάντησες!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.