ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πως από «άφραγκοι» έγιναν «ζάμπλουτοι»

Πενήντα «καυτοί» φάκελοι του εγχώριου jet set στο ΣΔΟΕ

«Μεγάλα ψάρια» έπιασε στα «δίχτυα» του το ΣΔΟΕ: Πενήντα καυτοί «φάκελοι» που περιέχουν βαριά ονόματα της εγχώριας πολιτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας έγιναν «φύλλο και φτερό» και έδειξαν παράνομο πλουτισμό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Του Βαγγέλη Δουράκη

Όπως λένε χαρακτηριστικά, στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αρκετά προβεβλημένοι κοσμικά πρόσωπα βρίσκονται μέσα στην συγκεκριμένη λίστα και όπως προκύπτει οι περισσότεροι από «άφραγκοι» έγιναν ζάμπλουτοι μέσα σε λίγα χρόνια βάζοντας βαθιά το χέρι στο κρατικό μέλι.

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ βρίσκονται επιχειρηματίες που ζούσαν μέσα στην χλιδή, έχοντας ακόμη και ιδιωτικά αεροσκάφη και γίνονταν συχνά πρωτοσέλιδο σε περιοδικά κοσμικού περιεχομένου, πολιτικοί οι οποίοι ξεκίνησαν επίσης από το ..μηδέν και βρέθηκαν να έχουν τεράστιες περιουσίες, αλλά και διοικητές δημόσιων Οργανισμών και νοσοκομείων με ανάλογη διαδρομή.

Από τους 50 φακέλους που περνούν από «κόσκινο» ήδη σε 30 περιπτώσεις έχουν επιβληθεί βαριές «καμπάνες» που ξεκινούν από 1,5 εκατ. ευρώ και φτάνουν έως και 6 εκατ. ευρώ.

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις που δίνει το στίγμα του τι περιέχουν οι συγκεκριμένοι φάκελοι είναι αυτή πρώην διοικητή δημόσιου Οργανισμού: Ο εν λόγω κύριος κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία (2002-2012), αν και δήλωνε στην Εφορία πως «ζούσε» αποκλειστικά με τους μισθούς του, να γίνει πάμπλουτος!

Μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε πως διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό ύψους 50 εκατ., αν και πριν αναλάβει διοικητής σε Κρατικό Οργανισμό είχε σχεδόν μηδενικά ποσά καταθέσεων.

Μάλιστα μέσα σε αυτή την δεκαετία, προφανώς με τον «κόπο» του, κατάφερε από ένα σπίτι 75 τετραγωνικών στου Ζωγράφου αξίας μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ να αποκτήσει πολυτελέστατη έπαυλη στο Ψυχικό αξίας 15 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες των περιπτώσεων που ελέγχει το ΣΔΟΕ συνδέονται με «μίζες» για προμήθειες Κρατικών Οργανισμών, αλλά και με θαλασσοδάνεια σε επιχειρηματίες με το αζημίωτο βέβαια.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν όλα τα ονόματα που περιέχονται στους φακέλους που έχει στα χέρια της η Υπηρεσία, όταν έμαθαν για τον επικείμενο έλεγχο, έσπευσαν να στείλουν με εμβάσματα τα χρήματά τους στο εξωτερικό αφήνοντας μηδενικά υπόλοιπα, όπως και να πουλήσουν μέσω ιστοσελίδων του εξωτερικού τα ακίνητά τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.