ΚΟΣΜΟΣ

Ανυπολόγιστες καταστροφές

Περιορίστηκαν οι πύρινες γλώσσες στο Βαλπαραΐσο

Έχουν περιοριστεί οι περισσότερες από τις εστίες της μεγάλης πυρκαγιάς, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο λιμάνι της κεντρικής Χιλής, το το Βαλπαραΐσο, στοιχίζοντας τη ζωή σε 15 ανθρώπους.

 

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες που θα εμποδίσουν την φωτιά να εξαπλωθεί σε καλλιέργειες εφόσον οι άνεμοι ενισχυθούν, σύμφωνα με τις αρχές της Χιλής.

Τις ελπίδες αναπτερώνει και το δελτίο της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το οποίο προβλέπει ότι αύριο (Μ. Τετάρτη) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Ωστόσο η υπηρεσία του Καβιέρες προειδοποίησε ότι ίσως να χρειαστεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στην περιοχή έως τις αρχές Μαΐου προκειμένου να κατασβέσουν πλήρως και τις τελευταίες εστίες της φωτιάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ροντρίγκο Πεναϊλίγιο προειδοποίησε από την δική του πλευρά ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι εκτιμάται ότι ενίσχυσαν την αρχική πυρκαγιά, που ξέσπασε το Σάββατο, κι εξαπλώθηκε σε πολλές εστίες στους λόφους της πόλης που είναι γνωστή ως «Το Κόσμημα του Ειρηνικού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.