ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για τον βασανισμό του Ίλι Καρέλι

Προφυλακιστέοι έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας

Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες των υπόλοιπων επτά που κατηγορούνται για βασανιστήρια σε βάρος του βαρυποινίτη που είχαν ως συνέπεια τον θάνατό του.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις χθεσινές -μαραθώνιες- απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας, οι οποίοι κατηγορούνται για τα βασανιστήρια σε βάρος του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, που είχαν ως συνέπεια τον θάνατό του. Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν στην ίδια ανακρίτρια άλλοι δύο συνάδελφοί τους, από το κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας, οι οποίοι τελικώς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα έχουν κληθεί να απολογηθούν στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας, από το σύνολο των 15, που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Μετά την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι έξι προφυλακισθέντες μεταφέρθηκαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, όπου θα παραμείνουν προσωρινά μέχρι να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν. Οι άλλοι δύο δεσμοφύλακες που απολογήθηκαν χθες αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους. Οι όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους, ενώ στον έναν από τους δύο επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 5000 ευρώ.

Τη σκυτάλη των απολογιών αναμένεται να πάρουν σήμερα οι υπόλοιποι επτά συνάδελφοί τους, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πάρουν από την ίδια ανακρίτρια προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Η χθεσινή -μαραθώνια- διαδικασία ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Σερρών, όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των κατηγορούμενων. Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, οι υπόλογοι δεσμοφύλακες προσέρχονταν ένας-ένας στην ανακρίτρια Γεωργία Τουτουντζή, στην οποία κλήθηκαν να δώσουν -για περίπου μία ώρα ο καθένας- εξηγήσεις για τα βασανιστήρια που φέρονται ότι έκαναν στον 42χρονο Αλβανό κακοποιό. Μετά το πέρας της διαδικασίας, η ανακρίτρια Γεωργία Τουτουντζή και ο εισαγγελέας Φίλιππος Παπαδόπουλος, γύρω στις 22:00 τους κοινοποίησαν την ομόφωνη ετυμηγορία τους.

Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι των έξι προφυλακισθέντων, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προσφύγουν κατά των προσωρινών ενταλμάτων κράτησης, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι στην περίπτωση των εντολέων τους καταστρατηγήθηκαν οι κανόνες της ποινικής δικονομίας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.