MEDIA

Νεαρός δημοσιογράφος

Απολύθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο για σχόλιο στο facebook!

Του ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι η απόλυση από τον "Ελεύθερο Τύπο" με την "κατηγορία" ότι έγραψε "κακές κουβέντες" για τη ...ναυαρχίδα.

Ο δημοσιογράφος Κ.Μπ. τόλμησε να κάνει μη επιτρεπτά για τη διοίκηση του "Ελεύθερου Τύπου" σχόλια στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook. Οι χαρακτηρισμοί που έφθασαν στα αυτιά της διοίκησης της εφημερίδας φαίνεται πως δεν άρεσαν και μια μέρα μετά του ανακοινώθηκε από το λογιστήριο η απόλυση του.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, όπου δημοσιογράφος είχε καταφερθεί κατά της διεύθυνσης του σταθμού με πολύ σκληρότερα λόγια, και παρ'ότι επιχειρήθηκε η απόλυσή της, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν δυναμικά και δεν έγινε αποδεκτή μια τέτοια κίνηση.
Η απόλυση αυτή όμως ανοίγει εκ των πραγμάτων το ζήτημα χρήσης και χρησιμοποίησης του facebook στον Τύπο. Αφενός τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά απόλυσης λόγω facebook, και μάλιστα επειδή ακριβώς επέκριναν τους εργοδότες τους στις προσωπικές ιστοσελίδες τους.

Στις εφημερίδες όμως υποτίθεται πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εδώ και αρκετά χρόνια η "δημοσιογραφία του fb" κάνει θραύση. Αρχισυντάκτες και διευθύντριες απαιτούν από τους συντάκτες να βρίσκονται ολημερίς στο διαδίκτυο, το facebook και το twitter για να "τσιμπάνε" ειδήσεις. Σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα κάνουν "πρώτα θέματα" από τους προσωπικούς λογαριασμούς διάσημων και αναγνωρίσιμων. Με εντολή από ψηλά.
Με λίγα λόγια το facebook έχει αναδειχθεί από τις ίδιες τις διευθύνσεις των εφημερίδων ως πηγή πληροφόρησης και δεξαμενή copy θεμάτων και φωτογραφιών.

Οι ίδιοι αυτοί συντάκτες που εξαναγκάζονται να βγάζουν θέματα από το facebook προφανώς δεν επιτρέπεται να έχουν οι ίδιοι άποψη. Κι αν την εκφράσουν στις προσωπικές τους ιστοσελίδες όλο και κάποιος "φίλος" θα βρεθεί να το μεταφέρει στα υψηλά κλιμάκια.
Ο συντάκτης του "Ελεύθερου Τύπου" που απολύθηκε έκανε ένα σχόλιο για τη ...ναυαρχίδα χρησιμοποιώντας μια άσχημη λέξη η οποία του στοίχισε τη θέση του.

Η απόλυση του έγινε μια μέρα μετά την απεργία των εργαζομένων στον Ελεύθερο Τύπο, με αίτημα την καταβολή των -καθυστερούμενων επί τετράμηνο- δεδουλευμένων τους.

Τι έγραψε ο νεαρός σχετικά δημοσιογράφος; "Μια αρχ...δα για τη ναυαρχίδα". Ήταν μια στιγμή οπότε η ιδιοκτησία της εφημερίδας, παρά τις διαβεβαιώσεις της για άμεση καταβολή μέρους των οφειλομένων, για μια ακόμα φορά τα άλλαζε, και δήλωνε ότι δεν θα πληρώσει. Όπως είναι γνωστό, τότε η γενική συνέλευση των εργαζομένων πήρε απόφαση να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία. Χτες, το δικαστήριο επέβαλε στην ιδιοκτησία της εφημερίδας να καταβάλει τουλάχιστον τα χρωστούμενα για αυτό το μήνα. Παρότι ο συντάκτης είχε κάνει την ανάρτηση μέρες πριν, μόλις μια ημέρα μετά την απεργία η διεύθυνση προέβη σε απόλυση. Κάτι που δείχνει ότι η απόλυση και εκδικητική είναι και στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Πηγή: greektv.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.