ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Αρχές Μαΐου ξεκινούν τα δρομολόγια με καραβάκια στον Θερμαϊκό

Ύστερα από πενήντα και πλέον χρόνια θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται ξανά δρομολόγια με τα θρυλικά καραβάκια, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια ημερίδας, από τις αρχές του επόμενου μήνα θα δρομολογηθούν δοκιμαστικά δύο πλοιάρια και στα τέλη Μαΐου ακόμα ένα και θα μεταφέρουν καθημερινά επιβάτες από την παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι τις απέναντι ακτές του Θερμαϊκού, με ενδιάμεση στάση τη Μαρίνα Καλαμαριάς και με επιστροφή. Έτσι, υλοποιείται, έστω και σε πιλοτικό επίπεδο και από ιδιώτη-επενδυτή, το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας, που αποτελούσε σήμα κατατεθέν για την πόλη, τις δεκαετίες του '50 και του '60, αλλά η επαναδρομολόγηση των πλοιαρίων έμενε μέχρι σήμερα στα «χαρτιά» και «σχεδιαζόταν» σε επίπεδο ατέρμονων συζητήσεων, μελετών και εξαγγελιών από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις, από τα τέλη της δεκαετίας του '80.

«Από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο με τα τρία πλοιάρια (χωρητικότητας 180, 110 και 140 επιβατών, αντίστοιχα) και θα διανύουν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Νέοι Επιβάτες, σε περίπου 50 λεπτά. Τα δρομολόγια, από και προς τη Θεσσαλονίκη θα γίνονται αρχικά κάθε 1 ώρα και τους καλοκαιρινούς μήνες-αιχμής κάθε 30 λεπτά, ενώ τα καραβάκια θα πλέουν στο Θερμαϊκό, με ταχύτητες 13-14 μιλίων την ώρα. «Το εισιτήριο, για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Μαρίνα Καλαμαριάς-Περαία-Νέοι Επιβάτες, θα στοιχίζει 2,5 ευρώ, ενώ υπάρχουν προτάσεις από ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων καταστημάτων εστίασης στην ακτή Θερμαϊκού να αφαιρείται το κόστος του εισιτηρίου από τους επιβάτες που θα επισκέπτονται τα καταστήματά τους» είπε ο κ. Καϊλάς, επιχειρηματίας-πλοιοκτήτης που αναλαμβάνει την εκμετάλλευση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.