ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στις ΗΠΑ

Αυτοκίνητο έπεσε σε παιδικό σταθμό στη Φλόριντα - Ένα νεκρό παιδί

Ένα κοριτσάκι σκοτώθηκε και άλλα 12 παιδιά τραυματίστηκαν -κάποια από αυτά αρκετά σοβαρά- στο Γουίντερ Παρκ σε προάστιο του Ορλάντο της Πολιτείας της Φλόριντα, όταν τετράτροχο διαπέρασε τοίχο παιδικού σταθμού.

Δώδεκα παιδιά τραυματίστηκαν και ένα κοριτσάκι σκοτώθηκε στη Φλόριντα όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παιδικό σταθμό, παρασυρόμενο από ένα όχημα Dodge Durango που προηγουμένως είχε προσκρούσει σε μικρότερο αυτοκίνητο, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η αστυνομία. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του οδηγού του Dodge Durango που προκάλεσε την τραγωδία, ο οποίος τράπηκε σε φυγή.

orlando1

Πολλά παιδιά φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα, μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στο κέντρο KinderCare του Winter Park, σε προάστιο του Ορλάντο, δήλωσε η εκπρόσωπος της τροχαίας στη Φλόριντα Ουάντα Ντίαζ. Τα θύματα διακομίσθηκαν στα γύρω νοσοκομεία, όπου ένα κοριτσάκι μεταξύ αυτών κατέληξε.

Οι αρχές δεν έδωσαν στοιχεία για το κοριτσάκι που υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του KinderCare, ο παιδικός σταθμός δέχεται παιδιά ηλικίας από έξι εβδομάδων έως 12 ετών.

Στο σημείο του δυστυχήματος, μια μητέρα, η 39χρονη Ιβέτ Ριβέρα περιέγραψε ότι είδε μια τεράστια τρύπα στην πλευρά του κτιρίου όπου υπάρχει μια σχολική αίθουσα. Περισσότερα από 50 παιδιά βρίσκονταν μέσα στον παιδικό σταθμό τη στιγμή της τραγωδίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής Τζον Μάχολ.

orlando2

Η Ντίαζ δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το δυστύχημα σημειώθηκε αφότου ένα Dodge Durango χρώματος γκρι ή ασημί προσέκρουσε σε άλλο όχημα το οποίο παρέσυρε, με αποτέλεσμα το μικρότερο όχημα να συντριβεί στον παιδικό σταθμό.

Οι αρχές ανακοίνωσαν αργότερα ότι βρήκαν το όχημα και διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του οδηγού.

Το SUV είναι καταχωρημένο στο όνομα ενός 28χρονου άνδρα, του οποίου το ποινικό μητρώο περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης τριών ετών το 2010 για διακίνηση κοκαΐνης. Ο άνδρας είχε αφεθεί ελεύθερος το Σεπτέμβριο του 2012.

 

Ο Τζόελ Ροσάντο, ένας τεχνίτης που επιδιορθώνει στέγες, ο οποίος βρισκόταν κοντά τη στιγμή της τραγωδίας, δήλωσε στην εφημερίδα Orlando Sentinel ότι είδε το Durango να χτυπά ένα μικρό αυτοκίνητο σκούρου χρώματος, το οποίο συνετρίβη στον παιδικό σταθμό.

 

Ο αριθμός των παιδιών που τραυματίστηκαν διαφοροποιείται ανάλογα με τις πηγές, η αστυνομία αρχικά έκανε λόγο για 11 θύματα, ενώ οι πυροσβέστες αυξάνουν τον αριθμό σε τουλάχιστον 15.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.