ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Αφγανιστάν

Βουλευτίνα τραυματίστηκε από σφαίρα, απήχθη υφυπουργός

Μία  βουλευτίνα τραυματίστηκε  από σφαίρα στο Αφγανιστάν, ενώ νωρίτερα την Τρίτη ένοπλοι απήγαγαν έναν υφυπουργό, σε δύο ξεχωριστά περιστατικά που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα Καμπούλ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι δύο επιθέσεις σε συνδυασμό με τα αιματηρά επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων, έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα των αφγανικών δυνάμεων να διατηρήσουν την ασφάλεια καθώς τα ξένα στρατεύματα ετοιμάζονται για την αποχώρησή τους από τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους.

Η Μαριάμ Κούφι τραυματίστηκε από σφαίρα το βράδυ της Τρίτης σε μία αριστοκρατική συνοικία της Καμπούλ μετά από μια φιλονικία που είχε με ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ζωή της Κούφι δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ένας άνδρας συνελήφθη σε σχέση με το περιστατικό, ενώ διεξάγεται έρευνα. Νωρίτερα χθες ένοπλοι απήγαγαν τον Άχμαντ Σαχ Ουάχιντ, υφυπουργό Δημοσίων Έργων, καθώς αυτός επέβαινε στο αυτοκίνητό του, δήλωσαν αξιωματούχοι. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την απαγωγή. Η απαγωγή ενός τόσο υψηλόβαθμου προσώπου είναι σπάνιο γεγονός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.