ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Γύρισε η χώρα σελίδα;;;

Και η «παράσταση» συνεχίζεται: Μετά την «γκάφα» Μπαλτάκου και ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων, είναι εμφανές πως η Κυβέρνηση θέλει να «μεταφέρει» το «παιχνίδι» της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση στο πεδίο που εκτιμά πως έχει συγκριτικό πλεονέκτημα… Όσο και εάν φαντάζει παράδοξο αυτό δεν είναι άλλο από την οικονομία!

Δεν είναι τυχαίο το tweet Μουρούτη που απευθυνόμενος στον Μηλιό του ΣΥΡΙΖΑ του έλεγε «Πάει το σκίσιμο του μνημονίου… Τώρα έγινε κατάργηση της λιτότητας». Η «γραμμή» που φαίνεται πως θα κυριαρχήσει από πλευράς Μαξίμου είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση που «πόνταρε» στην χρεοκοπία της χώρας, αλλά και στην συνέχιση του μνημονίου, προκειμένου να αρθρώνει αντιπολιτευτικό λόγο, τώρα ξεμένει από επιχειρήματα.

Δεν είναι τυχαίο που η Αθήνα βιάζεται να βγει στις αγορές τεστάροντας τις δυνατότητες της, καθώς ενδεχομένως πέρα από τους πρακτικούς λόγους, υπάρχει και η πολιτική διάσταση: Το μήνυμα που σαφώς θέλει να περάσει το Μαξίμου είναι πως η Ελλάδα στέκεται σιγά- σιγά στα πόδια της, έχει την δυνατότητα να δανειστεί από τους ξένους ιδιώτες επενδυτές, έχει εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση (χωρίς ενίσχυση δηλαδή από τους Ευρωπαίους της τρόικα) για τον επόμενο χρόνο και ετοιμάζεται να «κλείσει» και τις διευκολύνσεις για την εξόφληση του χρέους: Με άλλα λόγια… βγαίνουμε από το μνημόνιο.

Εκεί θέλει να «χτυπήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ η Κυβέρνηση είναι σαφές: Επισημαίνοντας φυσικά ότι είναι η ίδια που πέρασε τις «φουρτούνες» μέσα από τις «θυσίες» του ελληνικού λαού και επιχειρώντας να «αφοπλίσει» την αξιωματική αντιπολίτευση από την ρητορική του για «σκίσιμο του μνημονίου», «διαγραφή του χρέους» και άλλα τινά.

Αν όμως όλα αυτά που είχαν επιτευχθεί, περνούσαν από τα «ταμπλό» της αγοράς ομολόγων ή του Χρηματιστηρίου στον πολύ κόσμο, τότε όλα θα ήταν πιο εύκολα για το Μαξίμου και ενδεχομένως να μπορούσε να πείσει για το ορθόν των επιχειρημάτων του.

Όσο όμως παρά την «ευημερία» των αριθμών, οι άνθρωποι παραμένουν φτωχοί και ζουν καθημερινά με τον φόβο να χάσουν την δουλειά τους ή αν θα βρουν κάποια, να χάσουν το σπίτι τους, να καλύψουν τα χρέη τους σε εφορία και τράπεζες… είναι μάλλον απίθανο να πειστούν ότι πράγματι η χώρα γύρισε σελίδα!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.