ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δηλώνει ο ίδιος

Εμπλοκή με την υποψηφιότητα Μπουτάρη

Θέμα κωλύματος με την υποψηφιότητα Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, προέκυψε εξαιτίας της θέσης του προέδρου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που διατηρούσε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2013. Ήδη, γίνονται προσπάθειες να λυθεί το θέμα στη βουλή, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Σύμφωνα με τον νόμο του «Καλλικράτη», μεταξύ των κωλυμάτων και των ασυμβιβάστων με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονται και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Ο κ. Μπουτάρης τοποθετήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011, με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20/11/2013.

Για να μην υπάρχει κώλυμα, όμως, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».

Στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπουτάρης αφενός δεν θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, αφετέρου ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθώς δεν έχουν παρέλθει οι 18 μήνες από την παραίτηση.

Προσπάθειες επίλυσης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος έσπευσε στη Βουλή, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου Μιχελάκη για τις εκλογές, προκειμένου να εισηγηθεί τροπολογία σύμφωνα με την οποία του κωλύματος θα εξαιρούνται στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων προβλέπεται εκ του νόμου, όπως δηλ. ισχύει για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τον δήμο της πόλης.

Μπουτάρης: Δεν υπάρχει θέμα

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, εξαιρούνται οι αιρετοί, είναι μεταβατική περίοδος, είναι μισή η θητεία δηλαδή, επομένως μόνο 18μηνο δεν είναι. Ουσιαστικά πρόεδρος έγινα μετά την εκλογή μου».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ακόμα και για την έλλειψη προσωπικοτήτων διεθνούς η πανελλήνιας εμβέλειας στην πόλη. «Ο Καμίνης ξέρω ότι έβαλε τον Καφετζόπουλο. Έχουμε Καφετζόπουλο στη Θεσσαλονίκη; Έχουμε Βερέμη στη Θεσσαλονίκη; Με αυτή την λογική το είπα. Η Αθήνα έχει προσωπικότητας έχει προσωπικότητες διεθνούς και πανελλήνιας εμβέλειας. Στη Θεσσαλονίκη δεν ξέρω πολλούς που να έχουν πανελλήνια εμβέλεια» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μεγάλο λαμόγιο ο πρώτος μεθύστακας και μέγας γάιδαρος ο Σκοπιανός Σλαυομακεδόνας

    • ΑΣΔΦ 14:30 08/04/2014

      Xαίρομαι γιατί σας ενοχλεί εθνικο-πατριωτάκια μου.

    • papasmiris 19:36 08/04/2014

      Βρε νούμερο ΓΦΔΗΦΣΓΓΗ,βρε ξεφτίλα του κερατά,αυτές τις βλακείες βρήκες να πεις για τον Δήμαρχο που διδάσκει ήθος και ανθρωπιά.Ντροπή σου γάιδαρε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.