MEDIA

Σε «απολογία» καλείται η διοίκηση του ΑΠΕ

Επιστολές- καταπέλτης για τη λογοκρισία στη Μέρκελ

Σε «απολογία» καλείται αύριο στις 3:30 μ.μ. ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Α. Σκυλλάκος μετά από τον σάλο και το μείζον πολιτικό θέμα που δημιουργήθηκε με τη λογοκρισία στην ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

Για το περιστατικό αυτό της λογοκρισίας η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ κ. Φαίη Καραβίτη έστειλε στην ΕΣΗΕΑ αλλά και στον κ. Α. Σκυλλάκο δύο επιστολές, μία για το προχθεσινό περιστατικό και μία για προγενέστερο, με τις οποίες διαμαρτύρεται για τις παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο της αλλά και την συμπεριφορά της διοίκησης απέναντί της και στην αγνόηση των προβλημάτων που υπάρχουν κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Στην ΕΣΗΕΑ καλούνται επίσης ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. Του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα δημιουργήθηκε από το πρωτοφανές κρούσμα λογοκρισίας από το ΑΠΕ σε βάρος της Καγκελαρίου Μέρκελ και τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας με την εν ψυχρώ βάναυση αλλοίωση της ανακοίνωσης της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να απαλειφθεί η φράση «μέτρα λιτότητας» και να αντικατασταθεί από τη φράση «πρόγραμμα εξυγίανσης».

Το ΑΠΕ μετέδωσε στις 17.03 το πρώτο τηλεγράφημα από το Βερολίνο της ανταποκρίτριάς του Φ. Καραβίτη στο οποίο αναφερόταν:«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας μεταφέρει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η οποία εκδόθηκε μετά την άφιξη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα.».

Στο δεύτερο λογοκριμένο τηλεγράφημα που εστάλη στους συνδρομητές του πρακτορείου ανυπόγραφο, χωρίς το όνομα της ανταποκρίτριάς του ΑΠΕ αναφερόταν:«ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ:Το τηλεγράφημα με τίτλο «Μήνυμα στήριξης της γερμανικής κυβέρνησης φέρνει στην Αθήνα η Αγ. Μέρκελ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας», που αναρτήθηκε στη ροή ειδήσεων του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 17:03, να αντικατασταθεί ως εξής:«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την πορεία εξυγίανσης στην Ελλάδα μεταφέρει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η οποία εκδόθηκε μετά την άφιξη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα.»

Εκτός από το γεγονός ότι η ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ως σκοπό επίσκεψης της κ. Μέρκελ να ενισχύσει την κυβέρνηση Σαμαρά στην πορεία λιτότητας που ακολουθεί «διότι η Ελλάδα στο μεταξύ επέστρεψε επιτυχώς στις χρηματαγορές» ενώ επισημαίνεται ότι στην ατζέντα βρίσκονται και άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.» αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η αυτόματη ελληνική μετάφραση της ανακοίνωσης αυτής από την ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης είναι εξίσου αποκαλυπτική αφού τις επίμαχες λέξεις μεταφράζει ως«λιτότητα» και«μέτρα λιτότητας».

Αλλά και η αγγλική μετάφραση της ανακοίνωσης της γερμανικής κυβέρνησης αποδίδει τους συγκεκριμένους όρους ως «austerity» και «austerity measures», ενώ ακριβώς τις ίδιες λέξεις χρησιμοποιεί στην ανταπόκρισή της και η Deutsche Welle.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η κα Καραβίτη ειναι σύζυγος του κ. Δρούτσα, του πάλαι πότε κηπουρού – υπουργού του Τζέφρυ; Πώς βρέθηκε στο ΑΠΕ; Αν υποψιαστώ ότι μπήκε με μέσο και ότι αυτά τα κάνει γιατί ψάχνει να βρει πόρτα για το χειμώνα, θα πεθάνω

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.