ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ετοιμάζει πρόταση συνεργασίας

Η Yahoo θέλει να γίνει μηχανή αναζήτησης της Apple

Πρόταση συνεργασίας προς την Apple φέρεται να ετοιμάζει η Yahoo με σκοπό την αντικατάσταση της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιεί η πρώτη.

Σύμφωνα με το Recode, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Yahoo Marissa Mayer αναμένεται να καταθέσει πρόταση συνεργασίας προς την Applά για την αντικατάσταση της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιείται σήμερα από το πρόγραμμα περιήγησης Safari στις συσκευές iPhone και iPad, δηλαδή της μηχανής αναζήτησης της Google.

Η Marissa Mayer φέρεται να διατηρεί πολύ καλές επαφές με σειρά στελεχών της Apple, από την εποχή που και η ίδια εργαζόταν στην Google. Ωστόσο, η προσπάθεια να αλλάξει η μηχανή αναζήτησης της Apple, δεν θα είναι εύκολη, αφού η Google πληρώνει στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμφωνίας ποσό ύψους ενός δισ. δολαρίων ανά έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον της Yahoo να εκθρονίσει τη μηχανή αναζήτησης της Google από το λειτουργικό σύστημα της Apple δεν είναι κάτι καινούργιο. Ανάλογη πρόταση φημολογείται ότι έγινε και πέρυσι στα πλαίσια γενικότερων συζητήσεων για τη συνεργασία ανάμεσα στις Yahoo και Apple.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.