ΚΟΣΜΟΣ

Διαμαρτυρία κατά της κινέζικης κατοχής

Νέα αυτοπυρπόληση Θιβετιανού

Ένας Θιβετανός στη νότια Κίνα άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο έχοντας πρωτύτερα αυτοπυρποληθεί, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί εναντίον της καταπιεστικής πολιτικής των αρχών στην περιοχή του.

Ο Θινλέι Ναμγκιάλ, 32 ετών, υπέκυψε στα εγκαύματά του στη νομαρχία Κάρντζε της επαρχίας Σετσουάν, μια θιβετανική περιοχή στη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσαν ο ραδιοσταθμός Ελεύθερη Ασία (RFA) και η μη κυβερνητική οργάνωση Ελεύθερο Θιβέτ (Free Tibet).

Όπως συνηθίζουν έπειτα από αυτοπυρπολήσεις Θιβετανών, οι κομμουνιστικές αρχές επέβαλαν συσκότιση πληροφοριών κόβοντας τις τοπικές επικοινωνίες, στην προκειμένη περίπτωση στην περιφέρεια Ταβού. Το θύμα ήταν ο μικρότερος γιος ενός ζευγαριού Θιβετανών νομάδων που είχε εγκατασταθεί σε μια μόνιμη κατοικία, διευκρίνισε ο RFA.

Σε μονή της νομαρχίας Κάρντζε, μια Θιβετανή μοναχή είχε αυτοπυρποληθεί στα τέλη Μαρτίου. Η πλειονότητα των Θιβετανών που έχουν προβεί σ' αυτό το απονενοημένο διάβημα έχουν υποκύψει αργότερα στα σοβαρά εγκαύματά τους.

Περισσότεροι από 125 Θιβετανοί έχουν αυτοπυρποληθεί ή έχουν επιχειρήσει να αυτοπυρποληθούν από το 2009 για να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή της θρησκείας τους και του πολιτισμού τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.