MEDIA

Οι καταναλωτές επιλέγουν το γρηγορότερο και καλύτερο δίκτυο

ΤΑΧΥΤΗΤΑ: Το γρηγορότερο δίκτυο κινητής

Το πιο γρήγορο δίκτυο για mobile internet στην Ελλάδα, και 27% ταχύτερο από τον δεύτερο πάροχο, διαθέτει η COSMOTE σύμφωνα με μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν για την Ελλάδα βασίζονται σε 150.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για αποτελέσματα που αφορούν το μέσο όρο ταχύτητας downloading των μετρήσεων σε μηνιαία βάση, που πραγματοποιήθηκαν τους 6 τελευταίους μήνες.

Η διαφορά ταχύτητας σύμφωνα με το SpeedTest της OOKLA από τον 2ο πάροχο για το μήνα Μάρτιο είναι γύρω στο 50% (~14.4Mbps Vs. 9.6Mbps).

Το Speedtest της OOKLA είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας του mobile Internet σε διεθνές επίπεδο, σημειώνοντας περισσότερα από 5 εκατ. test την ημέρα, σε 2.500 servers παγκοσμίως.

Επίσης, σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις ανεξάρτητου Φορέα πιστοποίησης ποιότητας δικτύων η COSMOTE προσφέρει ταχύτερες υπηρεσίες δεδομένων από τον 2ο πάροχο κατά 80% με χρήση USB Stick, και κατά 50% με χρήση Smartphone.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, η χρήση Youtube, e-mail, web browsing μέσω του Δικτύου της COSMOTE είναι με μεγάλη διαφορά ποιοτικότερη σε σχέση με τον 2ο πάροχο.

ΚΑΛΥΨΗ: Το δίκτυο με τη μεγαλύτερη κάλυψη

Η πληθυσμιακή κάλυψη 2G και 3G της COSMOTE ξεπερνάει το 99,8% και 98% πανελλαδικά αντίστοιχα.

Η κάλυψη 4G της COSMOTE αγγίζει το 60%. Κανένας άλλος πάροχος κινητής δεν έχει ανακοινώσει πληθυσμιακή κάλυψη 4G.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις ανεξάρτητου Φορέα1 πιστοποίησης ποιότητας δικτύων η COSMOTE προσφέρει τουλάχιστον υπερδιπλάσια κάλυψη 4G, και αντίστοιχα υπερδιπλάσια κάλυψη 4G σε υπόγεια.

HD Voice: Το μόνο δίκτυο κινητής με φωνή υψηλής ευκρίνειας

Στην Ελλάδα, μόνο η COSMOTE προσφέρει στους πελάτες της, και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, τη μοναδική εμπειρία των υπηρεσιών φωνής υψηλής ευκρίνειας (High Definition Voice - HD Voice). Οι συνδρομητές της COSMOTE (να συμπληρωθεί ότι αφορά συνδρομητές που χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους συσκευές που το υποστηρίζουν) απολαμβάνουν αποκλειστικά κλήσεις με εντυπωσιακά καθαρό, κρυστάλλινο ήχο και χωρίς «θόρυβο» από το περιβάλλον, ακόμα και όταν μιλούν χαμηλόφωνα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις ανεξάρτητου Φορέα1 πιστοποίησης ποιότητας δικτύων η COSMOTE προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες ποιότητας φωνής έχοντας διαφορά στον βαθμό αποτίμησης ποιότητας φωνής (με χρήση 4G smartphone) από τον 2ο πάροχο κατά 8%, και από τον 3ο πάροχο κατά 19%.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΤΟΣ: Το δίκτυο με την καλύτερη ποιότητα σήματος (χωρίς διακοπές/βγάζεις κλήσεις)

Η COSMOTE «έχει την καλύτερη ποιότητα σήματος (π.χ. δεν κάνει διακοπές/βγάζεις κλήσεις αμέσως)», όπως προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε σε πελάτες όλων των εταιρειών, που φέρνει το δίκτυο της COSMOTE κατά 28% καλύτερο σε ποιότητα σήματος από αυτό του 2ου παρόχου.

Το παραπάνω αποτέλεσμα εξήχθη με βάση την αξιόπιστη Πανελλαδική έρευνα ικανοποίησης πελατών, από την ανεξάρτητη εταιρία TNS ICAP σε αντιπροσωπευτικό δείγμα πάνω από 15.000 χρήστες την περίοδο Νοέμβριος 2013-Ιανουάριος 2014 σε συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, με τυχαία δειγματοληψία μέχρι και επίπεδο δήμου στις μεγάλες αστικές πόλεις, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 15-65 ετών.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις ανεξάρτητου Φορέα 1 πιστοποίησης ποιότητας δικτύων η COSMOTE προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες αποκατάστασης και διατήρησης κλήσεων φωνής, έχοντας διαφορά στην επιτυχία αποκατάστασης και διατήρησης κλήσεων φωνής από τον 2ο πάροχο, κατά ~2%.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Οι μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα σε δίκτυο και υποδομές κινητής

H COSMOTE έχει επενδύσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια σε δίκτυο και υποδομές για τη χώρα, πολύ περισσότερο από το δεύτερο πάροχο σε επενδύσεις στην κινητή τηλεφωνία.

Οι επενδύσεις της COSMOTE είναι μέρος των επενδύσεων που ο Όμιλος ΟΤΕ πραγματοποιεί στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ προγραμματίζονται άλλα επιπλέον 1,2 δισ. τα επόμενα τέσσερα.

Ο όμιλος ΟΤΕ πραγματοποιεί στην Ελλάδα, πάνω από το 60% του συνόλου των επενδύσεων που γίνονται στις τηλεπικοινωνίες.

FastestNetwork_ComparativeInfographic

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.