ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά ενώπιον των δικαστών

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να λογοδοτήσει σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Ο πρώην υπουργός θα σταθεί ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας φορτωμένος με μία πολυετή καταδίκη για την υπόθεση με τις « χρυσές μίζες», ενώ και για το σκέλος του πόθεν έσχες είναι φορτωμένος με ποινή κάθειρξης 8 ετών , με βάση την πρωτόδικη απόφαση.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης όμως, εκτός από την ποινική μεταχείριση έχει να κάνει και με την ... τύχη του νεοκλασικού ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου για το οποίο το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό είχε διατάξει τη δήμευσή του. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε περίπτωση που η απόφαση αυτή επικυρωθεί και σε δεύτερο βαθμό το περίφημο σπίτι περιέρχεται στο ελληνικό δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του πόθεν έσχες ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει κριθεί από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό . Η τιμωρία που του είχαν επιβάλει οι δικαστές ήταν
συνολικά 8 χρόνια κάθειρξη, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα, χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια .

Όσον αφορά το «αμαρτωλό», κατά τις αρχές , ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που είχε αγοράσει με δάνειο η επίσης προφυλακισμένη σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, τον Απρίλιο του 2010 έναντι τιμήματος 1.100.000, το δικαστήριο διέταξε τη δήμευσή του .

«Το σπίτι χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν είχα πρόθεση να κρύψω τίποτα. Η αγορά του ακινήτου ήταν δηλωμένη στη φορολογική δήλωση . Ήθελαν να με εμπλέξουν με την Δικαιοσύνη ,γιατί δεν τους έβγαιναν οι άλλες υποθέσεις που είχαν στα χέρια τους . Ακολούθησε καμπάνια επίθεσης εναντίον μου .Και με αφορμή αυτό στήθηκε ένα στόρι ,με επιπτώσεις ακόμα και σήμερα. Υπήρχε γραμμή άνωθεν....», είχε υποστηρίξει στην πρώτη δίκη απολογούμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος επικαλέστηκε ότι από άγνοια νόμου δεν το συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες για την οποία τελικά κρίθηκε ένοχος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.