ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΔΗΜΑΡ

Πρόταση Σγουρού στον Ψαριανό για… «Αποστασία»

Πρόταση για… αποστασία απηύθυνε χθες ο Γιάννης Σγουρός στον Γρηγόρη Ψαριανό, καθώς ζήτησε από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να κατέβει ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του, αν και η ΔΗΜΑΡ έχει υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής τη Μαρία Γιαννακάκη!

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων και την πίεση της προεκλογικής μάχης, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής διατύπωσε χθες μία πρόταση προς τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, καλώντας τον, εμμέσως πλην σαφώς, σε «αποστασία». Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο Γιάννης Σγουρός πρότεινε στον Γρηγόρη Ψαριανό να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, εκφράζοντας την εκτίμηση στο πρόσωπό του.

Ο Ψαριανός αρνήθηκε επικαλούμενος… το αυτονόητο: ότι ανήκει σε ένα κόμμα, τη ΔΗΜΑΡ, που «κατεβάζει» μία αντίπαλη προς τον Γιάννη Σγουρό υποψηφιότητα: την επίσης βουλευτή του κόμματος, Μαρία Γιαννακάκη.

Ψαριανός: «Ευχαριστώ, αλλά…»

Σημειωτέον πως ο Γρηγόρης Ψαριανός, πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Μαρίας Γιαννακάκη, πίεζε τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ να στηριχθεί ο νυν περιφερειάρχης. Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης δε συζητούσε ούτε κατά διάνοια ένα τέτοια ενδεχόμενο και επέλεξε την κ. Γιαννακάκη για να σηκώσει το βάρος της διεκδίκησης της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

Τούτων δοθέντων, ήταν μονόδρομος για τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να αρνηθεί την πρόταση Σγουρού, καθώς εκτός όλων των άλλων, αν δεχόταν θα έθετε εαυτόν εκτός ΔΗΜΑΡ. Δημοσιοποιώντας την πρόταση Σγουρού και την απάντησή του, πάντως, ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν έκρυψε την εκτίμησή του προς τον απερχόμενο περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό. «Τον ευχαρίστησα για την προτίμηση και την τιμητική πρόταση και αρνήθηκα, βεβαίως, λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» και επικεφαλής τη Μαρία Γιαννακάκη. Συνεπώς, είναι αδιανόητο και έξω από κάθε δεοντολογία και λογική και να το συζητώ ακόμα, παρόλο που εκτιμώ και το έργο του Σγουρού και τον τρόπο και τη συναινετική διάθεση που έδειξε στα 3,5 αυτά χρόνια», επισήμανε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας με νόημα ότι «ως μέλη της ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ στο περιφερειακό συμβούλιο κι εγώ και ο Δημήτρης Βαρέλας στις περισσότερες περιπτώσεις στηρίξαμε –με επιφυλάξεις ίσως σε κάποιες- τις προτάσεις της πλειοψηφίας και λίγες καταψηφίσαμε». Ο Γρηγόρης Ψαριανός, μάλιστα, δεν παρέλειψε να… ευχηθεί «καλή επιτυχία» και στην υποψήφια του κόμματός του, τη Μαρία Γιαννακάκη, αλλά και στον νυν περιφερειάρχη, ευχόμενος «σ’ όλες τις παρατάξεις να εκλέξουν τους καλύτερους στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής».

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. τουλάχιστον αναγνώρισε ότι ο Σγουρός έχει κάνει έργο και ότι δεν έπαιξε το παιχνίδι, που είναι πολύ της «μόδας» με τις αντιμνημονιακέςμ κορώνες για να χαϊδέψει τα αυτιά του κόσμου…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.