ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλο το παρασκήνιο

Πώς «κόπηκε» η Σαμπιχά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναταραχή προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, καθώς με το που ανακοινώθηκε το όνομά της από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης, αλλά και ο μειονοτικός βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ εκδήλωσαν την έντονη αντίθεσή τους.

Τελικώς η υποψηφιότητα «κόπηκε» και η ακτιβίστρια Ρομά «αντικαταστάθηκε» από τον μειονοτικό Μεστάν Οσμάν Ουμίζ, έπειτα από έντονες διεργασίες και ζυμώσεις, που απαίτησαν να καταφθάσει στην Ξάνθη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας βρέθηκε στην περιοχή στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και, έπειτα από τις επαφές που είχε με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αυτή η υποψηφιότητα δεν περνά με τίποτα». Συγκεκριμένα, η μειονότητα της Θράκης κατηγορεί την… παραλίγο υποψήφια ότι «πολεμά την ίδια τη μειονότητα» και της καταλογίζει «ακροδεξιές απόψεις» που «ρέπουν προς τον εθνικισμό». Εξάλλου, ήταν γνωστό στην περιοχή πως η δράση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στρεφόταν κατά της λεγόμενης μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ η ίδια είχε διαχωρίσει τη θέση της από τον συγκεκριμένο χώρο, δηλώνοντας «Ρομά».

Έπειτα από δραματικές συνεδριάσεις –συγκεκριμένα κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα τοπικά στελέχη φέρονται να απείλησαν τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ πως… θα αποκηρύξουν δημοσίως την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Έτσι, όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, η απόσυρση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν ήταν… «μονόδρομος» και, για μία ακόμη φορά, όπως με την υπόθεση Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον πρέπει να… «βασανίζει» λίγο παραπάνω τις υποψηφιότητές του πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εθνικίστρια επειδή είπε ότι η τούρκικη μειονότητα καθοδηγείται από το τούρκικο προξενείο ;
    Ενδιαφέρον : τί άλλο εθνικιστικό έχει πει ή κάνει η Σαμπιχά;
    Και για όσους δεν το ξέρουν, οι πομάκοι είναι σλάβοι μουσουλμάνοι που μιλούν μια παραλλαγή της βουλγάρικης γλώσσας

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.