ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιδιώκει ...προοδευτική στροφή

Στην ανάγκη «σταθερότητας της χώρας» επιμένει το ΠΑΣΟΚ

Η "σταθερότητα της χώρας" αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, που δεν συζητά καν σενάρια εξόδου του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.

Αντίθετα, ζητά τον "εκδημοκρατισμό" της, την καταδίκη φαινομένων τύπου Μπαλτάκου και εμμέσως την έγκαιρη απομάκρυνση από τον στενό πυρήνα των αποφάσεων αντίστοιχων περιπτώσεων, καθώς και την ενδυνάμωση του προοδευτικού πόλου στο εσωτερικό της.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ ζητούν την λήψη μέτρων που θα εξισορροπήσουν την κατάσταση στην κοινή γνώμη, και ρυθμίσεις που θα δείξουν μια πιο προοδευτική κατεύθυνση στο εξής. Ήδη, στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθεσε επί τάπητος την ανάγκη θεσμοθέτησης όσων ρυθμίσεων "πάγωσαν" εξαιτίας του Τάκη Μπαλτάκου τους τελευταίους μήνες.

Ήδη, μάλιστα, κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για συμφωνία προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση για το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, κυρίως δε, αυτή για την Ιθαγένεια και εκείνη που έγινε γνωστή ως "άρθρο 19" στον μεταναστευτικό κώδικα, όταν αποσύρθηκε τελευταία στιγμή, μετά την απαίτηση -υπογείως- του κ.Μπαλτάκου να συμπεριληφθεί σε αυτό ρύθμιση που θα προβλέπει την απέλαση μετανάστη στον βαθμό που αυτός θα καταγγείλει ψευδώς κρατικό όργανο για άσκηση ρατσιστικής βίας εις βάρος του. Και ενώ η επαναφορά της ρύθμισης, θα γινόταν με άλλη μορφή την επόμενη κιόλας εβδομάδα από την απόσυρσή της, αυτό δεν έγινε ποτέ. Τώρα, όμως, δείχνει να επιταχύνεται.

Παράλληλα, τάσσονται υπέρ της πραγματοποίησης της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το θέμα Μπαλτάκου, προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις, ενώ μεταξύ σοβαρού και αστείου, θυμίζουν ότι στα λεγόμενα Κασιδιάρη, ο μόνος πολιτικός χώρος που δεν εμπλέκεται σε συνομιλίες με την Χρυσή Αυγή δια κανενός στελέχους του, είναι το ΠΑΣΟΚ... Εμπλέκονται άλλωστε, λένε, μόνο αντιμνημονιακά και ...πρώην αντιμνημονιακά στελέχη.

Στο εσωκομματικό τους πεδίο, και τα όσα λέγονται περί παροτρύνσεων απομάκρυνσης της στήριξης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η Χαριλάου Τρικούπη απαντά, ότι πρώτιστη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διαφύλαξη της σταθερότητας της χώρας, και άρα της κυβέρνησης. Απευθύνουν δε πρόσκληση συμπόρευσης σε άλλες προοδευτικές κινήσεις, από τη ΔΗΜΑΡ ως οποιονδήποτε άλλο φορέα που κινείται στον χώρο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία πραγματική στροφή προς μία προοδευτική κατεύθυνση, χωρίς όμως να κινδυνεύσει ξανά η χώρα, ακριβώς τη στιγμή, που έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες, προτάσσοντας τις για το επόμενο βήμα στην πορεία εξόδου από την κρίση.

Όσο για τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, αποφεύγουν επιμελώς να τις σχολιάζουν, επιμένοντας ότι κύριος πυρήνας και της δικής του θέσης, είναι η επιτυχία της Ελλάδας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle.k 13:31 05/04/2014

    Χαριτολογώντας θά έλεγε κάποιος ότι, «Πλάονασμα καί σταθερότητα ειναι οί πρώτοι πούστηδες πού θά κάμει ο Βενζέλος γιά νά ξεπλήνει τά βρώμικα τού κ Σαμαρά .αυτά καί ανοίξτε τά μάτια και τά ώτα νά μη σκοντάψετε …. στήν πλανώδια πλάνη πόυ πλανάται στούς δρόμους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.