ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κορινθία

Συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή και κλοπές

Για παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών και κροτίδων,συνελήφθη 47χρονος Έλληνας στα Ίσθμια Κορινθίας, ενώ επιπλέον κατηγορείται και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, εντόπισαν στο αυτοκίνητο του 47χρονου και κατάσχεσαν, ένα αεροβόλο πιστόλι, οκτώ μεταλλικά σφαιρίδια, μια σακούλα με λαθραίο καπνό βάρους ενός κιλού, 287 κροτίδες, έναν αναλογικό πομποδέκτη και διάφορα αλλά αντικείμενα, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και ως εκ τούτου κατασχέθηκαν ως προϊόντα προερχόμενα από αξιόποινες πράξεις.

Η ποσότητα λαθραίου καπνού, θα αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο 47χρονος οδηγήθηκε εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σύλληψη 24χρονου για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Κορίνθου, 20 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε σπίτια, καθώς και μία κλοπή οχήματος, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Λουτρακίου. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη 24χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, ο 24χρονος, προχθές το μεσημέρι στην Κόρινθο, μπήκε σε σπίτι και αφαίρεσε χρήματα και διάφορα τιμαλφή, ωστόσο έγινε αντιληπτός και συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 24χρονος, από τις αρχές Ιουνίου του 2013, είχε διαπράξει ακόμη 19 κλοπές σε σπίτια, καθώς και μία κλοπή οχήματος, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Λουτρακίου Κορινθίας.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 53.000 ευρώ.

Ο 24χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.