ΚΟΣΜΟΣ

Στη Χεβρώνα

Τον εκτέλεσε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια του παιδιού του

Φονική επίθεση στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε, ενώ η σύζυγος και το παιδί του τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε  από έναν ένοπλο με στόχο ένα αυτοκίνητο σε δρόμο, όπως δήλωσαν ισραηλινές πηγές.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν ένας πατέρας –ο οδηγός– και μέλη της οικογένειάς του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ, Μίκι Ρόζενφελντ. Η γυναίκα και το παιδί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα YNet News ότι τουλάχιστον ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε κράνος και ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο όπλο, άνοιξε πυρ πυροβολώντας εναντίον οχημάτων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δρόμο.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των υπεύθυνων για την επίθεση. Πρόσθεσε ότι έχουν στηθεί σημεία ελέγχου και ο στρατός έχει περικυκλώσει ένα παλαιστινιακό χωριό βόρεια της Χεβρώνας. Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν από την έναρξη των εορτών του Πάσχα των Εβραίων και εν μέσω των αυξημένων ισραηλινών μέτρων ασφαλείας στη Δυτική Όχθη. Περίπου 500 οικογένειες Ισραηλινών εποίκων ζουν στη Χεβρώνα, ανάμεσα σε 250.000 Παλαιστινίους. Οι συγκρούσεις στην περιοχή είναι συχνές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.