ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ φονικών επιθέσεων

Τουλάχιστον 16 νεκροί στο Ιράκ

Σε επιθέσεις που συγκλόνισαν το κεντρικό Ιράκ 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η πιο φονική επίθεση σημειώθηκε όταν ένας καμικάζι ανατινάχθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Σουέιραχ, νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να σκοτωθούν και 35 να τραυματιστούν.

Μία άλλη επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου στη Μανταέν, επίσης νότια της Βαγδάτης, σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους πέντε.

Στη Λατιφίγια, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρες σε μια επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον έναν τραυματισμό.

Αυτές οι νέες επιθέσεις σημειώνονται λιγότερο από δέκα μέρες πριν από τις πρώτες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στα τέλη του 2011, και την επομένη βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν τουλάχιστον 16 θανάτους, από τους οποίους οι πέντε σε μια επίθεση αυτοκτονίας με στόχο ένα πανεπιστήμιο στη Βαγδάτη.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Νικολάι Μλάντενοφ, κατήγγειλε σήμερα την επίθεση εναντίον του πανεπιστημίου, το οποίο διαχειρίζεται ένας σιιτικός θρησκευτικός οργανισμός, ως προσπάθεια να υποδαυλιστούν οι δογματικές εντάσεις. «Ο στόχος επιλέχθηκε για να προκαλέσει δογματικό μίσος», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.