ΥΓΕΙΑ

Σύμφωνα με έρευνα

Το βιάγκρα καταπολεμά τους πόνους της περιόδου

Έναν απρόσμενο σύμμαχο στην αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου βρήκαν οι γυναίκες καθώς στο γνωστό γαλάζιο χάπι, βιάγκρα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια δραστική ουσία, που περιέχεται στο διαβόητο “χάπι του έρωτα”, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις γυναίκες να καταπολεμήσουν την ταλαιπωρία που φέρνει η περίοδος.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν 25 γυναίκες, οι οποίες κατά κανόνα είχαν πολύ δυνατούς πόνους στην περίοδό τους. Στις μισές έδωσαν 100 μιλιγκράμ κιτρικής σιλδεναφίλης, της δραστικής ουσίας που περιέχεται στο βιάγκρα, και στις υπόλοιπες έδωσαν ένα ψευδοφάρμακο (placebo).

Οι γυναίκες πήραν οδηγίες να λάβουν το φάρμακο κολπικά, αφού οι επιστήμονες πίστευαν ότι αν η δραστική ουσία χορηγείτο όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο του πόνου, τότε θα πέρναγε ταχύτερα στο αίμα και θα έφτανε άμεσα στα αιμοφόρα αγγεία που προκαλούν τις κράμπες στους μυς της περιοχής.

Το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες που πήραν κιτρική σιλδεναφίλη είχαν αισθητά ηπιότερους πόνους από εκείνες που πήραν το ψευδοφάρμακο, ακόμα και 4 ώρες μετά την λήψη του, και μάλιστα χωρίς να αναφέρουν καμία άλλη παρενέργεια.

Ο δρ. Richard Legro, καθηγητής του τμήματος μαιευτικής και γυναικολογίας του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, υποστήριξε ότι αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή η συγκεκριμένη ουσία βοηθάει τα αιμοφόρα αγγεία να “χαλαρώσουν” και αυτό με τη σειρά του βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει τις ουσίες που προκαλούν τους πόνους περιόδου ταχύτερα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Human Reproduction.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.