ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες οι νέες εικονικές εταιρείες

Το μεγάλο κόλπο με τις πινακίδες Βουλγαρίας σε Ι.Χ. πολυτελείας

Χιλιάδες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων ιδρύονται στη Βουλγαρία και χρησιμεύουν ως κάλυψη για τα μεγάλα κυβισμού αυτοκίνητα. Γλιτώνουν έτσι τέλη, τεκμήρια και φόρο πολυτελείας.

Σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές έφθασαν να προσεγγίζουν στο τέλος του 2013 τις 9.000 από 6.000 το 2012, αυξήθηκε δηλαδή ο αριθμός τους 50%.

Οι περισσότερες από αυτές είναι εικονικές και ιδρύθηκαν με σκοπό την αγορά οχήματος μεγάλου κυβισμού. Όπου και να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα, όπως λένε στελέχη του ΣΔΟΕ στα «Τα Νέα», συναντά μοντέλα πολυτελείας με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Δεν πρόκειται φυσικά για αύξηση του τουριστικού κύματος από τη Βουλγαρία αλλά για έναν τρόπο που ανακαλύπτουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Έλληνες για να γλιτώνουν το φόρο πολυτελείας, τα τεκμήρια διαβίωσης, τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα.

Σύμφωνα με τον νόμο, προκειμένου να μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί στην Ελλάδα με Ι.Χ. που φέρει πινακίδες κυκλοφορίας άλλης χώρας πρέπει να διαμένει τουλάχιστον έξι μήνες για επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους στη χώρα αυτή.

Εκτός δηλαδή από την προσκόμιση του καταστατικού της εταιρείας στη Βουλγαρία, τη βεβαίωση των αρμοδίων Αρχών για την καταχώρισή της στα εμπορικά μητρώα και ενός μισθωτηρίου συμβολαίου του επαγγελματικού χώρου (τρία από τα έγγραφα τα οποία οφείλει να επιδείξει ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. με βουλγαρικές πινακίδες), πρέπει να μπορεί και να αποδείξει ότι επί τουλάχιστον έξι μήνες κατοικεί εκεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.