ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν μέσω αντιδράσεων

Ψηφίστηκε η διάταξη για τις εταιρείες πετρελαιοειδών

Τελικά υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αναβάλλεται μέχρι την 31η Μαρτίου του 2015, η επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες πετρελαιοειδών για μη τήρηση αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον σχετικό νόμο του 2013.

Η διάταξη που συμπεριλαμβανόταν σε εκπρόθεσμη τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, είχε αποσυρθεί από τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Ταγαρά, αλλά επανεισήχθη από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος διευκρίνισε πως η μη επιβολή κυρώσεων αφορά μονάχα «μικρές εταιρείες που αντιμετωπίζουν αντικειμενική αδυναμία εξεύρεσης πιστοποιημένων αποθηκευτικών χώρων».

Την τροπολογία υπερψήφισε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προηγουμένως, είχε εκφράσει δια του εκπροσώπου του, Π. Κουκουλόπουλου, την αντίθεσή του στην «κυβερνητική τακτική του νομοθετείν δια τροπολογιών».

Από πλευράς της, η αξιωματική αντιπολίτευση δια του Δ. Παπαδημούλη, επέμεινε πως η ρύθμιση εισήχθη «δολίως» από την κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ολόκληρου του συγκεκριμένου επιχειρηματικού χώρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.