ΕΛΛΑΔΑ

Καπετάνιος, μηχανοδηγός και ηλεκτρολόγος

Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοουμένους του πλοίου που βυθίστηκε στην Κρήτη

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Παλαιοχώρας Κρήτης σε διεθνή ύδατα, για τον εντοπισμό των τριών μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ag-Marina» με σημαία Τόνγκο, που βυθίστηκε χθες λόγω εισροής υδάτων.

Πρόκειται για τον καπετάνιο του πλοίου, τον μηχανοδηγό και τον ηλεκτρολόγο.

Στο πλοίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος, που διασώθηκαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του λιμενικού στα Χανιά και από εκεί, στο νοσοκομείο της πόλης για προληπτικές εξετάσεις. Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο, τον Α μηχανικό, τον ναύκληρο και ένα μάγειρα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι διασωθέντες, το πλοίο ήταν φορτωμένο με 6 φορτηγά οχήματα που μετέφεραν τσιγάρα και είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, με προορισμό το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. Η βύθιση του «AG.MARINA» οφείλεται, κατά δήλωση των μελών του πληρώματος, σε εισροή υδάτων σε δεξαμενές έρματος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό των λοιπών αγνοουμένων συμμετέχουνπλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτό περιπολικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ελικόπτερo τηςΠολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος του FRONTEX και οκτώ (08) παραπλέοντα πλοία, ενώ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή διεξαγωγής των ερευνών, δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.

Στο στίγμα του ναυαγίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός επιπλεόντων χαρτοκιβωτίων με τσιγάρα, καθώς και ένα φορτηγό όχημα να επιπλέει ημιβυθισμένο. Σημειώνεται ότι το βυθισθέν πλοίο με άλλο όνομα, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. σε υπόθεση λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων και πάλι έμφορτο με φορτηγά οχήματα.

Η υπόθεση διερευνάται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Από το cretalive.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.