Neo

Ψήνονται αλλαγές στο επιτελείο Τσίπρα

Το ερώτημα «μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει;» ή το ακόμη πιο προβοκατόρικο ερώτημα «μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγει δεύτερος στις Ευρωεκλογές» ακουγόταν σε πολλά δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία τις προηγούμενες ημέρες.

Αφορμή ήταν οι απίστευτες γκάφες της Κουμουνδούρου σε επιλογές προσώπων, σε διαδικασίες ανάδειξης ονομάτων υποψηφίων, αλλά και στην επικοινωνιακή διαχείριση της πολιτικής κρίσης. Για την ακρίβεια, στη διαχείριση όλων των κρίσεων: της κόντρας κορυφής Λαφαζάνη-Τσίπρα για το νόμισμα, της απόσυρσης της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και της παραίτησης του Αχμέτ Κουρτ από το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Τούτων δοθέντων, στην Κουμουνδούρου το κλίμα είναι βαρύ και ο Neo πληροφορείται πως μετά τις Ευρωεκλογές θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται βροχηδόν εισηγήσεις για αλλαγές στο επιτελείο του, καθώς κάποιοι εκ των συνεργατών του αποδείχθηκαν «λίγοι» για να χειριστούν τις προαναφερθείσες κρίσεις. Και παραμένει ερώτημα πώς θα μπορούσαν οι ίδιοι άνθρωποι να χειριστούν κυβερνητικές κρίσης, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ποτέ κυβέρνηση. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να προβληματίζεται σοβαρά για τα πρόσωπα που στελεχώνουν καίρια πόστα, αλλά και για τη δομή του προεδρικού επιτελείου. Μεταξύ άλλων, ακούγεται η επανενεργοποίηση της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού –ακόμη και με άλλη σύνθεση- αλλά και η δημιουργία μίας ειδικής ομάδας «διαχείρισης κρίσεων», που θα έχει και ρόλο σφιχτού «πρωινού καφέ» και θα αξιολογεί την καθημερινή πολιτική και οικονομική επικαιρότητα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.