ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι… «νταβατζήδες» ξανάρχονται

«Ανεβάζει στροφές» κατά των ΜΜΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία των διπλών εκλογών του Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάλλει μόνο κατά της κυβέρνησης. Παράλληλα, εξαπολύει μύδρους και κατά των ΜΜΕ, κατηγορώντας τα πως στηρίζουν την κυβέρνηση και συκοφαντούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η Κουμουνδούρου έχει ήδη αποφασίσει κεντρικά να ανοίξει και νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με τα ΜΜΕ που αποκαλεί «συστημικά», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η φρασεολογία του Αλέξη Τσίπρα παραπέμπει ευθέως στα όσα έλεγε παλαιότερα ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής για τους «νταβατζήδες».

Μάλιστα, από τα Χανιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε στα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά και «αν θα συνεχιστεί το ολιγοπώλιο στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημειωτέον ότι αυτή η φράση παραπέμπει στο περίφημο νομοθέτημα του «βασικού μετόχου», που απορρίφθηκε από την Κομισιόν και αποτέλεσε το πρώτο μείζον φιάσκο της τότε κυβέρνησης.

«Παπαγαλάκια του Μνημονίου»

Της εξαγγελίας του Αλέξη Τσίπρα περί νέου «βασικού μετόχου» είχε προηγηθεί η προτροπή του προς τους συγκεντρωμένους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στους δρόμους τις ημέρες ως τις εκλογές, για να πείσουν τον κόσμο», ενώ έκανε λόγο και για «παπαγαλάκια των δελτίων της διαπλοκής»: «Την ατζέντα όσο κι αν προσπαθούν δεν τη διαμορφώνουν τα παπαγαλάκια των δελτίων της διαπλοκής, ούτε οι μονταζιέρες του Μαξίμου», είπε χαρακτηριστικά, προβλέποντας, μάλιστα πως «αυτές τις μέρες και μέχρι τις εκλογές θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν και το ψέμα είναι το ποιο έντιμο από αυτά, προκειμένου να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να αλλάξουν την ατζέντα. Τους απαντάμε : άδικος κόπος».

Η Κουμουνδούρου, εξάλλου, είχε δείξει τις επιθετικές προς τα ΜΜΕ διαθέσεις της με την προχθεσινή σκληρή επίθεσή της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, για τον τρόπο που προβλήθηκε από το δελτίο ειδήσεων η αποπομπή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και η επίθεση Πάγκαλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως… υπάκουσε στις ταγές του τουρκικού προξενείου, ενώ η Κουμουνδούρου είχε κατηγορήσει τον τηλεοπτικό σταθμό για «εμετικό παραλήρημα». «Παρακολουθήσαμε μια καθόλου τυχαία συνάντηση. Τον άνθρωπο που παρέδωσε τον Οτσαλάν στη ΜΙΤ και τους νεοναζί νοσταλγούς της χούντας, να επιτίθενται χυδαία στο ΣΥΡΙΖΑ. Η συμπύκνωση της επίθεσης από το εμετικό παραλήρημα του δελτίου του MEGA, δεν μας προκαλεί έκπληξη. Διαπλοκή, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και νεοναζί σε απόλυτο συντονισμό», σημειωνόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. F. DOTOS 12:35 24/04/2014

    Και λίγα λέει ο Σύριζα για όλο αυτό το αληταριό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.