ΚΟΣΜΟΣ

Στο Αφγανιστάν

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε τουλάχιστον 80 και σε 120 των αγνοουμένων, από τις πλημμύρες στο βόρειο Αφγανιστάν. Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.

Σαράντα τρεις άνθρωποι μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά έχασαν την ζωή τους στις περιοχές Κος Τέπα, Νταρζάμπ και Χότζα Ντο Κοχ, στην επαρχία Τζοουτζάν.

«Μέχρι στιγμής έχουμε βρει τις σορούς 26 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 15 παιδιών και 5 γυναικών στην πόλη Σεμπέργαν», την πρωτεύουσα της επαρχίας αυτής, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Αμπντούλ Ραχμάν Μαχμούντι στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι σοροί επτά ακόμη ανθρώπων βρέθηκαν στην περιοχή Κος Τέπα και περίπου δέκα άλλων στις περιφέρειες Νταρζάμπ και Χότζα Ντο Κοχ ύστερα από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εννέα χωριά που είδα στην περιοχή Νταρζάμπ είχαν καταστραφεί» και πολλά άλλα είχαν υποστεί ζημιές σε τρεις περιοχές της επαρχίας αυτής που επλήγησαν από τις πλημμύρες, διευκρίνισε.

Στην γειτονική επαρχία Σάρι Πουλ, 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και αγνοείται η τύχη άλλων 17, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Αμπντούλ Τζάμπαρ Χάκμπιν.

Παράλληλα στην επαρχία Φάριαμπ, άλλοι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πολλά χωριά ισοπεδώθηκαν, σύμφωνα με τον Τζάβεντ Μπένταρ, εκπρόσωπο του κυβερνήτη αυτής της επαρχίας.

Εξάλλου χιλιάδες ζώα πνίγηκαν στις τρεις αυτές επαρχίες, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις πλημμύρες αυτές τις χειρότερες εδώ και τριάντα χρόνια στην χώρα.

Εκατοντάδες σπίτια, αγροκτήματα, καλλιέργειες και δρόμοι έχουν επίσης υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες, ενώ περίπου 7.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.