ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η επίσημη παρουσίαση

Φαβορί και αουτσάιντερ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με την επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το απόγευμα από τον Αλέξη Τσίπρα στην «Αθηναΐδα», η Κουμουνδούρου μπαίνει και επισήμως σε προεκλογική περίοδο και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έχουν ήδη ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η ηγεσία του κόμματος φιλοδοξεί να γυρίσει το κλίμα και μετά την παρουσίαση της ευρωλίστας, να ξεχαστεί η πρόσφατη κρίση εσωστρέφειας που ξεκίνησε με την κόντρα κορυφής Τσίπρα-Λαφαζάνη για το νόμισμα και συνεχίστηκε με την υπόθεση Σαμπιχά και Αχμέτ Κουρτ, τις δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόπουλου για τη μειονότητα, αλλά και τις φερόμενες ως δηλώσεις –ο ίδιος τις διαψεύδει- του Στέλιου Κούλογλου για το όνομα της Μακεδονίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνομολογούν όλα τα στελέχη του, έχει ανάγκη να αφήσει την εσωστρέφεια πίσω του, προκειμένου να μην επηρεαστεί η όποια δυναμική του και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Φαβορί, «οριακοί» και αουτσάιντερ

Παράλληλα με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, στην Κουμουνδούρου οργιάζουν τα σενάρια και οι εικασίες αναφορικά με το ποιοι θα καταφέρουν να επικρατήσουν στη μάχη του σταυρού και να πάρουν μία θέση στις Βρυξέλλες για την επόμενη 5ετία.

Εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι δεν περιμένουν να εκλεγούν περισσότεροι από 6 ευρωβουλευτές και ήδη οι τρεις πρώτοι εμφανίζονται ως τα απόλυτα φαβορί: ο λόγος, φυσικά, για τον Μανόλη Γλέζο, για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρη Παπαδημούλη και την βουλευτή Σοφία Σακοράφα. Μάλιστα, όσοι ξέρουν τα υπόγεια ρεύματα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εικάζουν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να πάει πολύ καλύτερα από την τελευταία εκλογική του επίδοση στη Β’ Αθήνας, αφού έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία στα ΜΜΕ και τα social media, ενώ πολλές φορές έχει κληθεί είτε να… σβήσει φωτιές, είτε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα, για τις υπόλοιπες τρεις –πιθανότατα- θέσεις, δίνουν σκληρή μάχη περισσότερα από 5 πρόσωπα. Συγκεκριμένα, πολλές πιθανότητες έχει να εκλεγεί ο υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, Γιάννης Μηλιός, ενώ θεωρείται δεδομένο πως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πέσει πάνω» στον νυν ευρωβουλευτή, Νίκο Χουντή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επανεκλογή του. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, φαίνεται πως μπορεί να το παλέψει για την είσοδο στην Ευρωβουλή ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ενώ μετά την υπόθεση Σαμπιχά και την ξαφνική αναγνωρισιμότητα που απέκτησε, αρκετές πιθανότητες εκλογής έχει και ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Χριστόπουλος. Παράλληλα, εικάζεται ότι την έκπληξη μπορεί να κάνει η επίσης πανεπιστημιακός Σία Αναγνωστοπούλου, αλλά και ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.