ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά

Η απάντηση Βενιζέλου στον Γιώργο Παπανδρέου

Στα όσα είπε το πρωί, από την παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά στον ΙΑΝΟ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε με έμμεσο τρόπο λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας σε διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας του κόμματος, ο κ.Βενιζέλος θύμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε την συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2011…

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία Παπανδρέου, κατά την είσοδό του στον χώρο, ο κ.Βενιζέλος προτίμησε να μιλήσει …ποιητικά. «Τι γύρευες στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;», είπε, δανειζόμενος τον στίχο από το «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου. Και μόνο από εκεί, φάνηκε η ενόχλησή του, παρά το γεγονός ότι την αρνήθηκε λίγο αργότερα, βγαίνοντας. Απαντώντας στο κατά πόσον ενοχλήθηκε, είπε ότι εκείνος ενδιαφέρεται για το έθνος, τον τόπο, την οικονομία και τους πολίτες, προσθέτοντας πως «όλα τα άλλα είναι αστεία».

Από την ομιλία του πάντως δεν έλειψαν τα «καρφιά». Αναφερόμενος σαφώς στα περί προοδευτικού προσήμου των κυβερνήσεων συνεργασίας, ο κ.Βενιζέλος θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε αναζητήσει κυβερνητική συνεργασία από τον Ιούνιο του 2011 και τελικά αυτή επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο με την συμμετοχή και του ΛΑΟΣ. Αναρωτήθηκε, δε, πόσο πιο προοδευτικό ήταν εκείνο το σχήμα από αυτό που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Επανέφερε δε, την πρότασή του για πλειοψηφία 180 βουλευτών, τονίζοντας ότι κατά την άποψή του ήταν εσφαλμένη η επιλογή του 2010 να σηκώσει μόνο του το ΠΑΣΟΚ το βάρος του μνημονίου.

Κατά τα λοιπά, ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε πως το στοίχημα των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα, προσθέτοντας πως το στοίχημα αυτής της σταθερότητας είναι η Ελιά, που «συσπειρώνει» όπως είπε όλες τις δυνάμεις και διαμορφώνει μία πλατφόρμα ώστε να ενταχθούν όσοι πιστεύουν ότι ανήκουν στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Από τον λόγο του, δεν έλειψε βεβαίως μία ακόμα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους «ακροδεξιούς» συμμάχους του, που «κλαίνε και ολοφύρονται όταν καταλαβαίνουν πως δεν χρειαζόμαστε ένα νέο δάνειο και ένα νέο μνημόνιο»…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.