ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη

Κύκλωμα εξωθούσε στην επαιτεία ανήλικους

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εκμεταλλεύονταν φτωχούς μετανάστες εξάρθρωσε η ασφάλεια της Τρίπολης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Ρουμάνοι, ένας 43χρονος, που φέρεται ως αρχηγός, ένας 32χρονος και μία 37χρονη, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ανθρώπων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που διενήργησε η ασφάλεια Τρίπολης και ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που εξωθούσε στην επαιτεία αλλοδαπούς ομοεθνείς τους, ενήλικες και ανηλίκους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.

Οι συλληφθέντες εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση των θυμάτων τους, με απειλές κατά της ζωής τους και της σωματικής τους ακεραιότητας, στόχευαν στον εκφοβισμό τους και τους εξανάγκαζαν να επαιτούν σε διάφορα σημεία της Τρίπολης, απ΄όπου περνούσαν τα μέλη της οργάνωσης και έπαιρναν το σύνολο των χρημάτων, που τα θύματά τους είχαν συγκεντρώσει, ενώ τους παρείχαν μόνον τροφή.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των μελών, βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 948,50 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την εμπορία ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.