ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μύλος» με την αποπομπή Σαμπιχά

Όλα του... ΣΥΡΙΖΑ τα αυτογκόλ!

Βαρύ είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου, καθώς για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτογκόλ και η αποσυρθείσα υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν άνοιξε πολιτικό πόλεμο και έριξε την αξιωματική αντιπολίτευση στο καναβάτσο.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους ότι στην υπόθεση της υποψηφιότητας της αυτοπροσδιοριζόμενης ως «ακτιβίστριας Ρομά» έγιναν... όλα τα πιθανά και απίθανα λάθη. Η ίδια επελέγη χωρίς να έχουν ερωτηθεί εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας, στην συνέχεια καταγράφηκαν έντονες αντιδράσεις, η Πολιτική Γραμματεία... πήρε πίσω την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, μεταβαίνοντας στην Ξάνθη και προωθώντας το «κόψιμο» της κ. Σουλεϊμάν έπειτα από κοινή συνεδρίαση με τους βουλευτές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και με τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών.

Λάδι στη φωτιά

Ήταν η δεύτερη φορά που η Κουμουνδούρου αναγκάστηκε να πάρει πίσω ανακοινωθείσα υποψηφιότητά της: η πρώτη ήταν του υποψήφιου περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη, στη Δυτική Μακεδονία, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε άρον άρον όταν δημοσιοποιήθηκαν αντισιωνιστικές και συνωμοσιολογικές θέσεις του κ. Καρυπίδη.

Ωστόσο, η υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν αποδείχθηκε ακόμη χειρότερο στραπάτσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προκάλεσε περισσή εσωστρέφεια και αφορά μία περιοχή με ευαίσθητες ισορροπίες. Μάλιστα, κατά πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ, λάδι στη φωτιά έπεσε με δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δημήτρη Χριστόπουλου, ο οποίος μιλώντας σε τοπική ιστοσελίδα, είχε χαρακτηρίσει τη μειονότητα ως ένα «ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράγμα» και είχε παραδεχθεί πως «δούλεψε για την απόσυρση της υποψηφιότητας» της κ. Σουλεϊμάν.

Εσωκομματικά βέλη

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το κλίμα επιβάρυνε και η ίδια η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία χθες κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ήθελε «υποψήφιο τουρκικής συνείδησης», με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να βρεθεί απολογούμενη πως... υπέκυψε στις επιθυμίες του τουρκικού προξενείου. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας πως ειδικά στα θέματα που αφορούν στον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας δε θα δώσει διαπιστευτήρια σε κανέναν. Ωστόσο, η επικοινωνιακή ζημιά ήταν -και παραμένει- μεγάλη.

Έτσι, περίσσεψαν και τα εσωκομματικά βέλη για τους χειρισμούς στη συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτοκριτικός εμφανίστηκε, πρώτος απ' όλους, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε: «Δεν ξέρω αν ήταν επιπόλαιη η αρχική επιλογή, ίσως όμως να μην ήταν αρκετά ψαγμένη». Για «αυτογκόλ» έκανε λόγο και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς με ανάρτησή του στο twitter για τις δηλώσεις Πάγκαλου, άφησε μία αιχμή στο τέλος για την Κουμουνδούρου: «ΝΔ η Ποτάμι θα ψηφίσει ο Πάγκαλος που, σταθερά, βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας το συνυπολογίσουν οι αναποφάσιστοι. Αν αποφεύγαμε δε και τα αυτογκόλ…».

Τέλος, και ο διευθυντής του κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης, παραδέχθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως υπήρξαν «κακοί χειρισμοί» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να συνεκτιμήσει από την αρχή τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Μάλιστα, ο κ. Αρβανίτης έχει προκαλέσει ακόμη και γκρίνιες στην Κουμουνδούρου, αφού σε μία αποστροφή του λόγου, είπε: «δε θα κάνουμε τη χώρα άνω-κάτω, επειδή το ζητάει το τουρκικό προξενείο»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.