ΚΟΣΜΟΣ

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Φάρατζ

Πρώτο στη Βρετανία το ξενοφοβικό κόμμα

Προβληματισμό προκαλεί σε Βρετανία και Ευρώπη το γεγονός ότι, το ξενοφοβικό κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Ukip απέκτησε δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι των Εργατικών αλλά και των Συντηρητικών και Φιλελευθέρων.

Το Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και προηγείται με μεγάλη διαφορά από τους Εργατικούς που καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με 27% στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου COMRES που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ITV.

Τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, οι Συντηρητικοί και οι Φιλελεύθεροι, καταποντίζονται συγκεντρώνοντας ποσοστά 18% και 8% αντίστοιχα.

Μια άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Yougov που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, έδινε στο Ukip ποσοστό 31%, στους Εργατικούς 28%, στους Συντηρητικούς 19% και στους Φιλελεύθερους 9%.

«Οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ ενθαρρυντικές, όμως δεν πρόκειται να σας πω ψέματα: είμαστε σε καλό δρόμο όμως ακόμη έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά», σχολίασε ο Φάρατζ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η άνοδος του κόμματος του Φάρατζ συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι, δέχεται «πυρά» από άλλες παρατάξεις και μέσα ενημέρωσης για τον ρατσιστικό και ξενοφοβικό χαρακτήρα του. Να σημειωθεί ότι, ένας στους τρείς Βρετανούς θεωρεί ότι, το Ukip είναι «πιο έντιμο» από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Εκπροσωπείται με εννέα βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.