ΕΛΛΑΔΑ

Από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών

Κοσμοσυρροή για τα δωρεάν φρούτα και λαχανικά

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα σημεία όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους σήμερα.

Σε όλες τις περιοχές, οι πολίτες έσπευσαν από τις 7 το πρωί (παρότι η διανομή ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30) σχηματίζοντας ουρές εκατοντάδων μέτρων.

Στον Άγιο Αντώνιο έχουν στηθεί πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους φρούτων και λαχανικών. Στους πολίτες δίνεται μια σακούλα από κάθε προϊόν τα οποία είναι: πατάτες, μελιτζάνες, ψάρια, κουκιά, λεμόνια κ.α.

Ο συνωστισμός είναι μεγάλος και δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα και στη κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους παρακείμενους δρόμους, όπου πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις αυτές.

Στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, ο πάγκος που έστησαν οι παραγωγοί έπεσε από την πίεση του κόσμου να πάρει τα δωρεάν φρούτα και λαχανικά, ενώ και σε άλλες λαϊκές δημιουργήθηκαν σκηνές έντασης.

Ανάλογη εικόνα είναι και στη Θεσσαλονίκη, όπου παρά τη βροχή εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν την Καμάρα για να πάρουν δωρεάν λαχανικά.

Για τρίτη μέρα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών αντιδρώντας για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και αφορά τον κλάδο τους.

Αύριο Πρωτομαγιά θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.

Οι επτά περιοχές της Αθήνας που μοιράζονται δωρεάν φρούτα και λαχανικά είναι:

 ΑΝΩ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ στην οδό Ελλησπόντου

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στον 'Άγιο Αντώνιο

ΚΟΛΩΝΟΣ στην οδό Επιδαύρου

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ στην οδό Ρήγα Φεραίου

ΝΙΚΑΙΑ στην οδό Φιλαδελφείας

ΜΕΝΙΔΙ στο Δημαρχείο (Μποσδα)

ΕΛΕΥΣΙΝΑ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.