ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή τον Χριστόπουλο

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Καθώς τα «απόνερα» από την απόσυρση της υποψήφιας ευρωβουλευτού Σαμπιχά Σουλεϊμάν και του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Αχμέτ Κουρτ συνεχίζονται για τον ΣΥΡΙΖΑ, από ορισμένες εσωκομματικές πλευρές τίθεται και θέμα... Χριστόπουλου.

Ιδιαίτερα η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η τάση των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ της οποίας ηγείται ο Αλέξης Μητρόπουλος, εμφανίζεται αποφασισμένη να θέσει θέμα αποπομπής και του Δημήτρη Χριστόπουλου από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, για τις δηλώσεις του τελευταίου που χαρακτήριζε την μουσουλμανική μειονότητα ως «ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράγμα».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αναμένεται να ζητήσει στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να αποπεμφθεί και ο καθηγητής του Παντείου, καταλογίζοντάς του πως προκάλεσε με όσα είπε. Ήδη από το πρωί έχει εκδώσει σκληρή ανακοίνωση κατά του Χριστόπουλου και ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που επίσης ανήκει στην Σοσιαλιστική Τάση.

Πάντως, μπορεί για την Σοσιαλιστική Τάση να υπάρχει «θέμα Χριστόπουλου», ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα δεν υπάρχει... κανένα τέτοιο θέμα. Εκτός απροόπτου, ο ακαδημαϊκός και αντιπρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θα παραμείνει κανονικά στην ευρωλίστα, αν και θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι «λαφαζανικοί» στη συνεδρίαση -αν, δηλαδή, θα στηρίξουν τον Χριστόπουλο ή τον Μητρόπουλο...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.