ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτει δικό του πλαίσιο

Στροφή στην ανάπτυξη θέλει και το ΠΑΣΟΚ

«Στροφή στην ανάπτυξη» επιχειρεί η κυβέρνηση, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την 5η Μαΐου, οπότε και πρέπει να παρουσιαστεί το τελικό κείμενο – εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη. Και το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να στρέψει την ατζέντα σε προνομιακά, ιδεολογικά τουλάχιστον, πεδία για αυτό.

Στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει, αν και σε πρώιμο στάδιο ακόμα, η Χαριλάου Τρικούπη, καταθέτει ήδη το δικό της πλαίσιο. Στόχος είναι η πρόταξη στοιχείων κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής ευαισθησίας, που θα οδηγήσουν τελικά σε ανάπτυξη. Όσον αφορά στα φορολογικά θέματα, στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η μεγαλύτερη δυνατή μείωση των φορολογικών βαρών στους πολίτες και δη σε αυτούς που έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Αυτά μετέφεραν σε μία πρώτη κουβέντα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης χθες, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στην οδό Νίκης. Μεταξύ αυτών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, που εκ θέσεως γνωρίζει καλά τα οικονομικά θέματα, και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, μέλος της επιτροπής παρακολούθησης κυβερνητικού έργου και άλλοι. Από τη χθεσινή συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου πάντως, έλειπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, που θα μετέχει επίσης στις επόμενες συσκέψεις επί του θέματος.

Η όλη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο θέμα, εντάσσεται μεταξύ άλλων στην στρατηγική του κόμματος υπέρ του ιδεολογικού διαχωρισμού της από τη ΝΔ ενόψει εκλογών και της ανάδειξης θεμάτων που αποτέλεσαν παραδοσιακά την αξιακή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, με τους υποψηφίους του κόμματος σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές με το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς» να δίνουν τον δικό τους αγώνα, σε τοπικό επίπεδο οι πρώτοι και «οργώνοντας» την Ελλάδα οι δεύτεροι, αργότερα σήμερα το πρωί, αναμένεται σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να προγραμματιστεί ο σχεδιασμός του κόμματος το επόμενο διάστημα.

Προτεραιότητα, πλέον, είναι εκ των πραγμάτων οι εκλογές, πράγμα που θα φανεί και στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου αύριο, στην εκδήλωση της «Ελιάς» για τους νέους στο Γκάζι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.