ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση για έκτη συνεχή συνεδρίαση

Το πανηγυρικό κλίμα για τις αγορές δεν επισφραγίστηκε στο Χ.Α.

Παρά την επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές σε πτωτική τροχιά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών για έκτη συνεχή συνεδρίαση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.283,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,74% ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

Αρχικά είχε κινηθεί ανοδικά έως τα επίπεδα των 1.302,68 μονάδων όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,71%, για να γυρίσει στη συνέχεια σε αρνητικό έδαφος και να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη διάρκεια των έξι τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων έχει καταγράψει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 5,10%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 188,55 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 44,16 εκατ. ευρώ αφορούν το πακέτο των 6 εκατ. μετοχών της Aegean Airlines (8,4% του μετοχικού κεφαλαίου) που διατέθηκε μέσω της διαδικασίας διεθνούς βιβλίου προσφορών με ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,59%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,87%. Ανοδικά κινήθηκαν 47 μετοχές, 78 πτωτικά και 29 παρέμειναν σταθερές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.