Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός

Γ. Παπανδρέου: Οι εκλογές να απελευθερώσουν αναπτυξιακές δυνάμεις

Ένα τέταρτο πριν από τις 14.00 προσήλθε στο εκλογικό κέντρο όπου είναι εγγεγραμμένος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ερυθραία, διατύπωσε την ευχή οι κάλπες να απελευθερώσουν αναπτυξιακές δυνάμεις που υπάρχουν στη χώρα.

«Χαίρομαι που το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε και από τα σπλάχνα του και από τον ευρύτερο χώρο στελέχη σίγουρα, ικανά να συγκρουστούν με παλιές αντιλήψεις», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Το 2010 κάναμε μια ριζοσπαστική αλλαγή με την θέσπιση των "καλλικρατικών" Δήμων και Περιφερειών.

Σήμερα, καλούνται αυτοί οι Δήμοι και αυτές οι Περιφέρειες, να κάνουν ένα άλμα, ένα καθοριστικό βήμα, ανατρέποντας κακές πρακτικές και αντιλήψεις ενός κεντρικού, πελατειακού κράτους - πηγή δεινών πολλών για τη χώρα μας και εξαρτησιακών πρακτικών και αντιλήψεων.

Καλούνται να διαμορφώσουν χώρο διαβούλευσης και πραγματικής συμμετοχής του πολίτη, καλούνται να διαμορφώσουν αποτελεσματικές υπηρεσίες στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, όπως και τη λογοδοσία, τη διαφάνεια, τη διαχείριση των πόρων της χώρας μας, αλλά και να απελευθερώσουν δυνάμεις αναπτυξιακές, που έχουμε στον τόπο μας - μια ανάπτυξη πράσινη, που σέβεται τις ομορφιές και τον πολιτισμό της χώρας μας, από τον αιγιαλό μέχρι τα βουνά μας.

Χαίρομαι γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε και από τα σπλάχνα του και από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, στελέχη ικανά, στελέχη σίγουρα, αποφασισμένα και να συγκρουστούν με παλιές αντιλήψεις και να φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο μιας άλλης νοοτροπίας, άλλων πρακτικών, για την αυτοδιοίκηση.

Στηρίζω πολλές ελπίδες σε αυτούς τους ανθρώπους και τους εύχομαι καλή επιτυχία και για σήμερα και για τους αυριανούς αγώνες.»

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΕΩΡΓΑΡΑ!! ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ,ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΛΙΓΟ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΣΤΕΡΕΙΣ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.