ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σε ρεύμα και καύσιμα

Απάτη με «συσκευές» που υπόσχονται...οικονομία

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ερευνά τεράστια απάτη με θύματα χιλιάδες καταναλωτές, νοικοκυριά και οδηγούς ΙΧ, που αγόρασαν συσκευές οι οποίες δήθεν εξοικονομούν ρεύμα στο σπίτι και βενζίνη στο αυτοκίνητο έως και 75% και 70% αντίστοιχα.

Οι συσκευές αυτές, εξακολουθούν να διατίθενται στο κοινό, έναντι 35 για την εξοικονόμηση ρεύματος και 38 ευρώ για την εξοικονόμηση καυσίμων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης εντόπισε εκ νέου, ύστερα από τέσσερα χρόνια, επιτήδειους που διαφημίζουν και διαθέτουν προϊόντα με παραπλανητικούς ισχυρισμούς ως προς τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος κατά 75% και της κατανάλωσης βενζίνης κατά 70%.

Οι συσκευές αυτές για το σπίτι μπαίνουν στην πρίζα και οι δεύτερες για το αυτοκίνητο στον αναπτήρα και χάρη... στην τεχνολογία τους υποτίθεται ότι πετυχαίνουν να ρίξουν τις δαπάνες για ηλεκτρική ενέργεια και βενζίνη.

Στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η οποία προειδοποιεί με κυρώσεις τόσο τις εταιρείες που τα διαθέτουν, όσο και τη Google Greece που τη διαφημίζει, έχουν μπει επιτήδειοι που πωλούν μέσω ίντερνετ συσκευές που υπόσχονται εξοικονόμηση ρεύματος στο σπίτι και βενζίνης στο αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι κανένας από τους καταναλωτές που έπεσε στην παγίδα και αγόρασε τις εν λόγω συσκευές, δεν είδε κάποια μείωση στο λογαριασμό.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.