ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι είπε ο δικηγόρος του

Προθεσμία για τις 2 Ιουνίου πήρε ο Στάθης Μπούκουρας

Προθεσμία για τις 2 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε από τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας. Ο νέος κύκλος απολογιών άνοιξε σήμερα  Τετάρτη, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή  Στάθη Μπούκουρα και θα συνεχιστεί εντός της εβδομάδας, με τον επίσης πρώην,  Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Ειδικότερα, ο Στάθης Μπούκουρας, που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης κλήθηκε σήμερα, Τετάρτη, να απολογηθεί ενώπιον των δύο ανακριτριών για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Κατηγορηματικά αρνείται ο Στάθης Μπούκουρας κάθε σχέση του με την κατηγορία που τον φέρνει εκ νέου αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Η συμπληρωματική κατηγορία αφορά παράβαση του νόμου περί όπλων. Το κατηγορητήριο αναφέρει:

«Το ως άνω όπλο κατείχες με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στα πλαίσια της δραστηριότητας σου ως μέλος της και ως μέλος της ηγετικής της ομάδας, αποδεχόμενος τους σκοπούς υγρά οργάνωσης δια της ασκήσεως των ανατεθέντων σε εσένα "καθηκόντων" συνεισφέροντας στην πραγμάτωση των δεσμευτικών για εσένα- όπως και για όλα τα μέλη της οργάνωσης- στόχων της.»

 

Ο συνήγορος του Σ. Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε πρωτοφανές το κατηγορητήριο που αφορά την τροποποίηση, όπως είπε, μια νόμιμης κυνηγετικής καραμπίνας η οποία αντί για τρία παίρνει πέντε φυσίγγια. Απηύθυνε έκκληση «όπως σεβόμαστε εμείς τη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να δείξει το δέοντα σεβασμό» και υποστήριξε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολές του θέλουν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία επισημαίνοντας ότι είναι τραγωδία να γίνονται άνθρωπο θυσίες για πολιτικές σκοπιμότητες.

 

Ο κ. Κούγιας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών της ΧΑ στο πρόσφατο ξέσπασμα του Στάθη Μπούκουρα στη Βουλή είπε ότι ο πελάτης του ότι νιώθει πως βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες. «Από τη μια υπάρχουν πραγματικά πολιτικά συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση της ΧΑ και από την άλλη θεωρεί ότι άνθρωποι που ήταν βουλευτές μαζί του στα ίδια έδρανα, μόνο και μόνο επειδή βάζει την οικογένεια του πάνω από την κομματική ιδιότητα, αυτό να θεωρείται κωμικό και να τον χλευάζουν.»

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ακόμα ότι: «Πραγματικά μπορεί να υπάρχουν στελέχη της ΧΑ που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις. Ποιος δεν καταδικάζει αυτόν που σκότωσε τον Φύσσα και όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν αθώοι άνθρωποι.»

Οι ανακρίτριες μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα καλέσουν σε απολογία και το βουλευτή της ΧΑ Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Και αυτός ανεξάρτητος, πλέον,  αρνείται την κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής, για τα οποία αποφασίστηκε άρση της ασυλίας τους, θα απολογηθούν  μετά τις ευρωεκλογές.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.