ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με υπαλλήλους της Περιφέρειας

«Απουσία έργου» καταγγέλλει ο Μ. Μπόλαρης

«Τεράστια είναι τα προβλήματα που διαπιστώνει κανείς περνώντας την πόρτα του κτηρίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας . Προβλήματα που τα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης.

«Υπάρχει έλλειψη καθαριότητας, ελλείψεις σε γραφική ύλη και αναλώσιμα, έλλειψη προσωπικού και φυσικά έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό είναι το περίφημο έργο για το οποίο κάνει λόγο ο κ. Τζιτζικώστας; Είναι λοιπόν περήφανος για αυτήν την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Περιφέρεια;», σημείωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τους υπαλλήλους της περιφέρειας, οι οποίοι ανέφεραν πως εξ’ αιτίας αυτών των προβλημάτων, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν πως , την ώρα που λόγω της μείωσης του προσωπικού, οι υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν περισσότερες ώρες χωρίς επιπλέον αποζημίωση, πρέπει να εφευρίσκουν οι ίδιοι τρόπους, για ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της καθαριότητας και της έλλειψης αναλώσιμων.

Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν και το φάσμα της απόλυσης σύμφωνα με την διαδικασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δεν έχουν λάβει καμιά ουσιαστική διαβεβαίωση από την διοίκηση της Περιφέρειας ότι θα τους στηρίξει.

Οι υπάλληλοι της περιφέρειας τόνισαν ιδιαίτερα και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια συντονισμού των υπηρεσιών στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η δυνατότητα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

«Χρειάζεται πολιτική βούληση και εφαρμογή σχεδίου για ν’ αλλάξει η εικόνα στην Περιφέρεια. Θέλουμε μια ισχυρή Περιφέρεια με αναδιάταξη των υπηρεσιών. Χρειάζεται ηλεκτρονική διακυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατία, αναποτελεσματικότητα, καθυστερήσεις και αδιαφάνεια, που είναι τα σημερινά χαρακτηριστικά της. Σήμερα η περιφέρεια λειτουργεί με ασύνδετες, ασυντόνιστες και ανέλεγκτες υπηρεσίες», υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης και κατέληξε λέγοντας πως « αυτή η διαδικασία αποτελεί μια από τις βασικές προτάσεις που παρουσίασε ο συνδυασμός μας. Ο κ. Τζιτζικώστας είναι φανερό πως είναι ο μόνος που δεν την άκουσε, αφού έκανε λόγο για απουσία προγράμματος. Εγώ λοιπόν αναρωτιέμαι, ποιο είναι το δικό του έργο και πρόγραμμα σ΄ αυτόν τομέα; Η απάντηση βέβαια είναι προφανής αν κρίνουμε από το σημερινό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.