ΚΟΣΜΟΣ

Έγινε η πρώτη εκσκαφή

Άρχισε η ανέγερση ιδιόκτητου ελληνικού σχολείου στο Μόναχο

Σύμφωνα με το σχεδιασμό  θα είναι έτοιμο το 2016 το σχολείο και θα εξυπηρετήσει 750 μαθητές.

Η πρώτη εκσκαφή για την ανέγερση ελληνικού σχολείου στην περιοχή Μπεργκ αμ Λάιμ του Μονάχου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης, παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Μόναχο, Σοφίας Γραμματά και εκπροσώπων ελληνικής παροικίας της περιοχής.

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του πρώτου ιδιόκτητου ελληνικού σχολείου στην Βαυαρία απασχόλησε και τις δύο μεγάλες εφημερίδες της περιοχής, οι οποίες, με εκτενή δημοσιεύματά τους, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια να αποφευχθεί η επιστροφή του 15.000 τ.μ. οικοπέδου στην πόλη του Μονάχου. Η Sueddeutsche Zeitung κάνει λόγο για «ελληνική επίθεση γοητείας», καθώς ο δήμος είχε απειλήσει να ενεργοποιήσει ρήτρα η οποία προέβλεπε την επιστροφή του ακινήτου, εάν τα έργα κατασκευής δεν είχαν ξεκινήσει σε συγκεκριμένες προθεσμίες. «Εάν υπάρξει κάποια διαδικασία, η Ελλάδα θα κερδίσει, φαίνεται πεπεισμένος ο νομικός εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς Γεώργιος Βλαχόπουλος», ο οποίος, σε δηλώσεις του στην Muenchner Merkur εξηγεί, ότι «από την πόλη του Μονάχου η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να έχει ολοκληρώσει με την εκσκαφή ως το τέλος Μαϊου» και τονίζει ότι ουδείς από τους εμπλεκόμενους επιθυμεί αντιπαράθεση, ενώ η Ελλάδα και οι 30.000 Έλληνες του Μονάχου είναι πεπεισμένοι, ότι η διαφορά θα επιλυθεί ειρηνικά, σύμφωνα με την ελληνοβαυαρική παράδοση.

Σύμφωνα με την Munchner Merkur, η αρχική κατασκευή σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί ως το 2015, ενώ το σχολείο θα πρέπει να είναι έτοιμο προκειμένου να υποδεχθεί μαθητές για το σχολικό έτος 2016-17. Η ανέγερση θα στοιχίσει 26 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Βλαχόπουλος και η κατασκευαστική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει το έργο, πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ειδική εκδήλωση, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για το έργο και τις πρόνοιες που θα ληφθούν για την ασφάλεια των πεζών και των ποδηλατών, κατά την διάρκεια της ανοικοδόμησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.