ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Σημαντικό χαρτί για τη Λευκωσίας το αέριο

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν διατύπωσε την εκτίμηση ότι το φυσικό αέριο αποτελεί σημαντικό χαρτί στα χέρια της Λευκωσίας, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσει θετικά και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε απόψε η κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες το ΡΙΚ απέδωσε σε διπλωματικές πηγές, ο Τζο Μπάιντεν, κατά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, έστειλε το μήνυμα ότι η Τουρκία θα χάσει το τρένο εάν δεν αντιληφθεί τη σημασία που προσφέρει η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην περιοχή και ότι μπορεί να επωφεληθεί μόνο με την επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανέφερε το ΡΙΚ, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο στέλνει μηνύματα σε Ισραήλ και Αίγυπτο, ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με βάση την ενέργεια, για το κοινό όφελος των χωρών της περιοχής.

Κατά τις συνομιλίες ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος έδειξε ότι είναι άριστος γνώστης των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθότι στο παρελθόν είχε συμμετάσχει και στη λήψη αποφάσεων για καταδίκη της εισβολής, ανέφερε η τηλεόραση του ΡΙΚ.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Μπάιντεν αναγνώρισε ότι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις.

Για την κρίση στην Ουκρανία, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος φέρεται να έδειξε κατανόηση για τις ανησυχίες που εκφράζουν χώρες της περιοχής για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην οικονομία τους από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Η τηλεόραση του ΡΙΚ μετέδωσε ότι σε ανακοινώσεις για όσα έχουν διαμειφθεί κατά την επίσκεψη Τζο Μπάιντεν θα προβούν αύριο ο υπουργός Εξωτερικών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι οποίοι επίσης θα κάνουν ειδικές αναφορές σε όσα έχουν διαμειφθεί μεταξύ Λευκωσίας, Άγκυρας και Τουρκοκυπρίων το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.